Een Fout Met Een Grafische Kaart Oplossen

Inhoudsopgave:

Een Fout Met Een Grafische Kaart Oplossen
Een Fout Met Een Grafische Kaart Oplossen

Video: Een Fout Met Een Grafische Kaart Oplossen

Video: Grafische kaart hoe werkt het installeren en configureren 2022, December
Anonim

Door bepaalde applicaties of de verkeerde stuurprogramma's te installeren, kan uw videoadapter defect raken. Om de weergegeven fouten te corrigeren, moeten verschillende procedures worden uitgevoerd.

Een fout met een grafische kaart oplossen
Een fout met een grafische kaart oplossen

Het is nodig

Riva-tuner

instructies:

Stap 1

Als u toegang hebt tot het besturingssysteem, installeer dan de videokaartstuurprogramma's opnieuw. Download de nieuwste softwareversie van de officiële website van de fabrikant. De meest populaire videoadapters worden vervaardigd door ATI (www.ati.com) en nvidia (www.nvidia.ru).

Stap 2

Installeer de benodigde software en start uw computer opnieuw op. Controleer of de videoadapter goed werkt. Als u het besturingssysteem niet kunt laden, probeer dan het beschreven algoritme in de veilige modus van Windows. Start uw computer opnieuw op en houd de F8-toets ingedrukt. Selecteer de opstartoptie "Windows Veilige modus" na het openen van het juiste menu.

Stap 3

Als de fouten in de werking van de videokaart geen verband houden met de stuurprogramma's, gebruik dan het Riva Tuner-programma. Installeer dit hulpprogramma en voer het uit. Klik op het tabblad Start en klik op de knop Aanpassen in het submenu Stuurprogramma-instellingen. Selecteer de optie Systeemvoorkeuren.

Stap 4

Zoek twee velden: "Kernfrequentie" en "Geheugenfrequentie". Verlaag beide frequenties. Wijzig eerst de waarden naar 50 MHz. Klik op de knop "Test" en wacht tot de analyse van de stabiliteit van de videoadapter is voltooid. Als er tijdens de controle fouten zijn gevonden, verlaag dan de frequenties met nog eens 50 MHz. Volg deze procedure totdat het apparaat stabiel is.

Stap 5

Onthoud dat dit proces je videokaart zal vertragen. Het is natuurlijk extreem gevaarlijk om een ​​defect apparaat te gebruiken, dus het is beter om prestaties op te offeren. Vink het vakje aan naast Instellingen laden vanuit Windows en klik op Opslaan. Start je computer opnieuw op. Als u de videokaart niet hebt geconfigureerd voor een stabiele werking, vervangt u het apparaat om schade aan het moederbord te voorkomen.

Populair per onderwerp