Automatische Taalwisseling Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Automatische Taalwisseling Uitschakelen
Automatische Taalwisseling Uitschakelen

Video: Automatische Taalwisseling Uitschakelen

Video: Vasilis van Gemert – Look, no mediaqueries! 2022, November
Anonim

Automatisch wisselen van taal bij het typen op een computer is mogelijk met behulp van het Punto Switcher-hulpprogramma. Aan de ene kant is het handig - je hoeft niet elke keer handmatig naar de gewenste taal te schakelen, maar soms, wanneer je tekst moet typen met een groot aantal Cyrillische en Latijnse karakters, zit het in de weg. Er zijn verschillende manieren om automatische taalwisseling uit te schakelen.

Automatische taalwisseling uitschakelen
Automatische taalwisseling uitschakelen

instructies:

Stap 1

Om de automatische taalwisselfunctie tijdelijk uit te schakelen zonder het hulpprogramma zelf uit te schakelen, beweegt u de muiscursor over het vlagpictogram op de actieve taakbalk (afhankelijk van de huidige taal kan dit een Russische of Amerikaanse vlag zijn). Klik erop met de rechtermuisknop, verwijder in het vervolgkeuzemenu de markering van de regel "Autoschakelaar". Wanneer u terug wilt naar automatisch schakelen, zet u de markering op de regel "Automatisch schakelen" opnieuw.

Stap 2

Als u het hulpprogramma-pictogram niet in de taakbalk kunt vinden, gaat u naar de Punto Switcher-instellingen. Om dit te doen, selecteert u via het menu "Start" in de sectie "Hulpprogramma's" Punto Switcher, in het venster dat wordt geopend, plaatst u op het tabblad "Algemeen" een markering in het veld "Toon pictogram op de taakbalk". Als er geen Punto Switcher-pictogram in de sectie Hulpprogramma's staat, ga dan naar C: / Program Files / Yandex / Punto Switcher en voer het punto.exe-bestand uit.

Stap 3

Om het Punto Switcher-hulpprogramma volledig uit te schakelen, klikt u in de taakbalk met de rechtermuisknop op het vervolgkeuzemenu Punto Switcher-hulpprogramma. Selecteer het item "Afsluiten" door erop te klikken met een willekeurige muisknop. Om het hulpprogramma opnieuw te activeren, voert u het bestand punto.exe uit vanuit het menu Start of vanuit de map op de C-schijf.

Stap 4

Om Punto Switcher uit te schakelen met behulp van Taakbeheer, opent u het Manager-venster met de sneltoetsen Ctrl, alt = "Image" en Del, of door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken en de regel Taakbeheer te selecteren in het vervolgkeuzemenu. Ga naar het tabblad Processen en selecteer punto.exe in de lijst met lopende processen. Nadat u met de linkermuisknop een regel hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Proces beëindigen". Op de waarschuwingsvraag "Wilt u het proces echt beëindigen?" bevestigend beantwoorden. Sluit het venster Taakbeheer door op de "X" in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Populair per onderwerp