Automatische Systeemupdates Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Automatische Systeemupdates Uitschakelen
Automatische Systeemupdates Uitschakelen

Video: Automatische Systeemupdates Uitschakelen

Video: Automatische Systeemupdates Uitschakelen
Video: Automatische updates uitschakelen (Android) | Slimme tips | Mobiel.nl 2024, April
Anonim

Automatische update van het besturingssysteem is een van de voorwaarden voor veilig gebruik. Microsoft-specialisten leggen de laatste hand aan het besturingssysteem Windows en repareren snel ontdekte kwetsbaarheden. Veel gebruikers kiezen er echter voor om automatische updates uit te schakelen.

Automatische systeemupdates uitschakelen
Automatische systeemupdates uitschakelen

instructies:

Stap 1

De redenen waarom gebruikers automatische updates uitschakelen kunnen verschillen, van het gebruik van een besturingssysteem zonder licentie en niet willen toestaan dat een computer verbinding maakt met externe servers zonder hun medeweten, tot de angst voor een systeemcrash na de volgende update. Wat de reden ook is, u moet de service uitschakelen om de update te annuleren.

Stap 2

Open in Windows XP Start - Configuratiescherm - Automatische updates. Selecteer de optie "Automatische updates uitschakelen". Sla uw wijzigingen op.

Stap 3

In OS Windows 7 wordt het uitschakelen van automatische updates op een vergelijkbare manier uitgevoerd. Open: "Start" - "Configuratiescherm" - "Windows Update". Selecteer "Instellingen configureren" in het menu aan de linkerkant. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de optie 'Niet controleren op updates'. Sla uw wijzigingen op.

Stap 4

Zelfs als je de update in de instellingen hebt uitgeschakeld, blijft de bijbehorende service werken. Het moet ook worden uitgeschakeld. Open in Windows XP Start - Configuratiescherm - Systeembeheer - Services. Selecteer "Automatische update" in de lijst met services, klik in het geopende venster op de knop "Stoppen". Selecteer Uitgeschakeld bij Opstarttype. Sla uw wijzigingen op. In Windows 7 is de automatische updateservice op dezelfde manier uitgeschakeld.

Stap 5

Als Automatische updates weer is ingeschakeld nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, opent u in Windows XP Start - Uitvoeren, typt u msconfig en klikt u op OK. Voer in Windows 7 dezelfde opdracht in de zoekbalk in ("Start" - "Find"). Selecteer in het geopende venster het tabblad "Services" en schakel de service "Automatische updates" uit (als deze in de lijst staat).

Stap 6

Soms, zelfs na het uitschakelen van automatische updates, blijft het Windows 7-besturingssysteem koppig het netwerk beklimmen en verbinding maken met Microsoft-servers. Om te bepalen via welke poorten de verbinding wordt gemaakt, typt u in de opdrachtregel ("Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Opdrachtregel") de opdracht netstat –aon. U ziet een lijst met alle verbindingen met de gebruikte poorten en IP-adressen van externe computers. Het BWMeter-programma kan ook een grote hulp zijn, zodat u het verkeer volledig kunt beheersen.

Aanbevolen: