Hoe Twee Foto's Naast Elkaar Te Combineren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Foto's Naast Elkaar Te Combineren In Photoshop
Hoe Twee Foto's Naast Elkaar Te Combineren In Photoshop

Video: Hoe Twee Foto's Naast Elkaar Te Combineren In Photoshop

Video: How to create a side-by-side collage in Photoshop CC 2022, December
Anonim

Heel vaak moeten we onze toevlucht nemen tot het proces van het bewerken van digitale foto's. Op het werk en thuis proberen we grappige composities, grappige cartoons te maken, fotomontagetechnieken te gebruiken, prachtige kalenders, panorama's en collages te maken, maar hiervoor moeten we leren hoe we foto's in één kunnen combineren. Natuurlijk kun je jezelf niet belasten met het zoeken naar een grafische editor en bijvoorbeeld Paint gebruiken, dat al in Windows is ingebouwd. Maar voor de beste kwaliteit en het beste resultaat raden experts aan om het Adobe Photoshop-programma te gebruiken om foto's met hoge kwaliteit te combineren. Dit programma stelt je in staat om te experimenteren met afbeeldingen zoals je verbeeldingskracht dicteert.

Hoe twee foto's naast elkaar te combineren in Photoshop
Hoe twee foto's naast elkaar te combineren in Photoshop

Twee tegen één: collagetechniek

Dus wat moet je doen om twee foto's te combineren met Adobe Photoshop? Dit vereist een paar stappen. Om een ​​foto te combineren, moet u Photoshop openen, "Bestand" selecteren in het menu en een nieuwe afbeelding maken door op de knop "Maken" te klikken. Vervolgens geven we de geschatte grootte van de afbeelding aan die moet worden verkregen, rekening houdend met de grootte en het aantal originele afbeeldingen. Open de map met de foto's die zijn geselecteerd om samen te voegen en sleep ze allemaal om de beurt naar de achtergrondlaag. Nu is elke foto gecentreerd, maar u moet deze zo positioneren dat deze zich op de strikt daarvoor bestemde plaats bevindt. Zodra het doel is bereikt, zoekt u het pictogram "Verplaatsen" in de werkbalk en klikt u erop. Selecteer "Plaats" in het dialoogvenster dat verschijnt.

We herhalen dit algoritme totdat alle foto's die je nodig hebt om de foto's te combineren op de achtergrondlaag staan. De nieuw toegevoegde foto bevindt zich op een andere laag. Dat wil zeggen, als u de schaal van een foto moet wijzigen, moet u een laag in het paneel selecteren die overeenkomt met deze foto. Daarna kun je allerlei effecten toepassen, schalen, aanpassingen maken of vele andere acties uitvoeren die je nodig hebt. Wanneer alle foto's zijn toegevoegd en alle noodzakelijke acties zijn voltooid, vergeet dan niet om de resulterende afbeelding op te slaan.

Beeld
Beeld

nadelen

Ondanks zijn ogenschijnlijke eenvoud en vele onbetwistbare voordelen, heeft het programma Photoshop ook een aantal belangrijke nadelen. Het programma is erg duur en moeilijk te beheersen voor beginnende gebruikers. Om er niet over te puzzelen, kun je een eenvoudiger programma gebruiken - Photoscape. Het programma kan van bijna elke site op internet worden gedownload en op uw computer worden geïnstalleerd. Na een succesvolle installatie start u Photoscape en klikt u op het pictogram "Combinatie" om de foto te combineren. Selecteer met de verkenner aan de linkerkant de foto's op de computerschijf die u wilt combineren en sleep ze naar het centrale deel van het werkvenster van het programma. Aan de rechterkant van het venster kunt u, indien nodig, de locatie en volgorde van foto's wijzigen door de juiste opties in het menu te selecteren: "4x-hoek", "Verticaal" en "Horiz". Dit wordt gedaan zodat elke gebruiker voor zichzelf een handig type gebruik van het programma kan instellen. De verandering in uiterlijk draagt ​​bij aan sneller en efficiënter werken. Nadat het proces van het verbinden van de foto's is voltooid, blijft het om het resultaat op te slaan.

Populair per onderwerp