Twee Foto's Combineren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Twee Foto's Combineren In Photoshop
Twee Foto's Combineren In Photoshop

Video: Twee Foto's Combineren In Photoshop

Video: Twee Foto's Combineren In Photoshop
Video: Photoshop Les 1 Twee beelden combineren 2024, April
Anonim

In de grafische editor Photoshop zijn er verschillende manieren om twee afbeeldingen te combineren tot één afbeelding. Dit kan worden gedaan door de transparantie van de laag gedeeltelijk te wijzigen met behulp van een masker, de foto's te mengen door de overvloeimodus van de lagen te wijzigen of de afbeelding op de bovenste laag te verkleinen. Gedeeltelijk overlappende afbeeldingen kunnen aan elkaar worden genaaid met behulp van de Photomerge-optie.

Twee foto's combineren in Photoshop
Twee foto's combineren in Photoshop

Het is nodig

  • - Photoshop-programma;
  • - foto's.

instructies:

Stap 1

Twee foto's kunnen, als hun inhoud een kwart samenvalt, als panorama aan elkaar worden genaaid. Om dit te doen, laadt u afbeeldingen in de editor met behulp van de Photomerge-optie uit de groep Automatiseren van het menu Bestand. Als je het schietpunt niet hebt gewijzigd, bestaat de kans dat het programma ze correct genoeg combineert en zonder jouw deelname. Anders kunt u de miniaturen van de afbeeldingen handmatig naar het editorvenster slepen en elkaar in de gewenste volgorde overlappen.

Stap 2

Nadat u de positie van de frames hebt geselecteerd, schakelt u de optie Snap to Image in en klikt u op de knop OK. Afbeeldingen worden geopend in een gewoon Photoshop-editorvenster als een enkele laag met een transparante achtergrond. Snijd de uitstekende randen en overtollige delen van de achtergrond weg met het gereedschap Bijsnijden.

Stap 3

Door twee verschillende opnamen te combineren, kunt u een afbeelding krijgen met een vloeiende overgang van de ene foto naar de andere. Om dit effect te bereiken, laadt u de afbeeldingen in Photoshop met behulp van de optie Openen in het menu Bestand. Schakel het gereedschap Verplaatsen in en sleep een van de afbeeldingen naar het venster van de andere. Als resultaat krijgt u een document met twee lagen, die elk bewerkte foto's bevatten.

Stap 4

Als de bovenste afbeelding kleiner is dan de onderste, ontgrendel dan de achtergrondafbeelding door erop te dubbelklikken en verklein de grootte van de foto met de optie Schaal van de groep Transformeren van het menu Bewerken.

Stap 5

Voeg een laagmasker toe aan de bovenste afbeelding met de optie Alles onthullen in de groep Laagmasker van het menu Laag. Om een deel van de foto transparant te maken, volstaat het om een fragment van het gemaakte masker met zwart over te schilderen. Om een vloeiende overgang tussen transparante en ondoorzichtige gebieden te krijgen, vult u het masker met een verloop.

Stap 6

Met het gereedschap Verloop ingeschakeld met de optie Lineair, opent u het palet Stalen en selecteert u een overgang van zwart naar wit. Klik op het masker en vul het met een verloop.

Stap 7

Wanneer u twee afbeeldingen combineert, kunt u een merkwaardig resultaat krijgen door de overvloeimodus van de lagen te wijzigen. Dit kan met een afbeelding, waarvan een deel verborgen is door een masker, of met een laag zonder masker. Om het resultaat te zien, klikt u op de bovenkant van de twee afbeeldingen en selecteert u de juiste overvloeimodus uit de lijst in de linkerbovenhoek van het lagenpalet. Om het masker tijdelijk uit te schakelen, gebruikt u de optie Uitschakelen in de groep Laagmasker van het menu Laag.

Stap 8

Sla de resulterende afbeelding op met de optie Opslaan als van het menu Bestand. Voer in het veld bestandsnaam een naam in die niet overeenkomt met de naam van de originele afbeelding.

Aanbevolen: