Een Schijfkopie Lezen

Inhoudsopgave:

Een Schijfkopie Lezen
Een Schijfkopie Lezen

Video: Een Schijfkopie Lezen

Video: Een Schijfkopie Lezen
Video: Een macOS installatieschijf maken 2024, Mei
Anonim

Afbeeldingen in ISO-, IMG-, DMG-, MDS / MDF-formaten kunnen worden geëmuleerd in een virtuele schijf op elke computer. Door een schijfkopie te emuleren, kunt u de schijf lezen en de structuur ervan bekijken, evenals de benodigde bestanden naar uw computer kopiëren. Om een afbeelding te emuleren heb je speciale software nodig.

Een schijfkopie lezen
Een schijfkopie lezen

Noodzakelijk

Daemon Tools Lite-programma

instructies:

Stap 1

Een van de beste emulators voor virtuele schijven is het programma Daemon Tools. Het wordt geleverd in Pro (betaald) en Lite (shareware) edities. De Lite-versie is geschikt voor het maken van een virtuele schijf en het monteren van een afbeelding. Eerst moet u Daemon Tools Lite downloaden en installeren. U kunt de distributie downloaden via de link: https://www.daemon-tools.cc/rus/downloads of zoek een andere bron op internet. Na de installatie van het programma zal Daemon Tools bij de eerste start een virtuele dvd-rom maken in de systeemmap "Deze computer" en u vervolgens vragen uw computer opnieuw op te starten

Stap 2

Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, ziet u een pictogram in de vorm van een schijf met een bliksemschicht in de lade (gebied bij de klok) op het scherm. Dit is het actieve Daemon Tools Lite-programma. Als u het pictogram in het systeemvak niet kunt vinden, start u de programmasnelkoppeling op het bureaublad.

Stap 3

Nu kunt u beginnen met het monteren van de afbeelding voor de daaropvolgende opening. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Daemon Tools in de lade en selecteer het contextmenu-item "Virtuele schijven". In het subitem dat op het scherm verschijnt, wordt de virtuele schijf weergegeven, beweeg de muisaanwijzer erover. Er verschijnt een ander submenu, getiteld "Mount Image". Klik met de linkermuisknop op dit submenu-item.

Stap 4

Met deze opdracht wordt het venster "Verkenner" met de naam "Openen" weergegeven. In dit venster moet u het pad naar het afbeeldingsbestand specificeren en dubbelklikken op de afbeelding met de linkermuisknop.

Stap 5

De schijf wordt binnen enkele seconden geëmuleerd. Als de schijfkopie een Autorun-bestand heeft, ziet u een autorun-venster waarin u wordt aangeboden om de installatie te starten of de schijfstructuur te openen. Als het venster niet verschijnt, gaat u naar de map Deze computer en dubbelklikt u op de virtuele dvd-rom om de afbeelding te openen.

Aanbevolen: