Een Schijfkopie Naar Een USB-flashstation Maken

Inhoudsopgave:

Een Schijfkopie Naar Een USB-flashstation Maken
Een Schijfkopie Naar Een USB-flashstation Maken

Video: Een Schijfkopie Naar Een USB-flashstation Maken

Video: Een Schijfkopie Naar Een USB-flashstation Maken
Video: iso maken met USB 2024, Mei
Anonim

Een computer heeft, net als elke andere techniek, de neiging om te falen. Sommige storingen kunnen leiden tot het verlies van alle gegevens die erop zijn opgeslagen. Hetzelfde gebeurt als het systeem crasht, wat inhoudt dat het besturingssysteem van de computer opnieuw moet worden geïnstalleerd.

Een schijfkopie naar een USB-flashstation maken
Een schijfkopie naar een USB-flashstation maken

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - USB stick.

instructies:

Stap 1

Om niet alle beschikbare informatie op uw computer te verliezen, moet u een schijfkopie maken, namelijk een back-up van de harde schijf. Dan kunt u eenvoudig alle gegevens herstellen door deze te laden bij het installeren van het besturingssysteem of na reparatie. Alles gebeurt in een paar handelingen.

Stap 2

Koop eerst of meerdere flashdrives om de volledige hoeveelheid beschikbare informatie te huisvesten. Maak vervolgens verbinding met uw computer. Ga via het menu "Start" naar het "Configuratiescherm" van uw computer. Selecteer in het geopende venster het tabblad "Back-up- en herstelcentrum". Het systeem biedt u twee paden: "Bestanden beveiligen met back-up" en "Bestanden herstellen". Om een schijfkopie te maken, selecteert u "Bestanden beveiligen door te archiveren".

Stap 3

Er wordt een nieuw venster geopend waarin het systeem u vraagt waar de back-up moet worden opgeslagen. Door op het driehoekje te klikken, selecteert u het verwisselbare medium in de lijst die wordt geopend en klikt u op "Volgende". De media worden geïdentificeerd aan de hand van een specifieke letter. Als je niet precies weet met welk symbool een USB-apparaat wordt aangegeven, kijk dan eerst via de snelkoppeling "Deze computer".

Stap 4

Schakel in een nieuw tabblad de selectievakjes uit naast de gegevens die u niet wilt opslaan. Je hebt bijvoorbeeld geen muziek nodig. Als u het selectievakje uitschakelt, wordt het systeem gewaarschuwd dat deze gegevens niet hoeven te worden gearchiveerd. Als je een back-up wilt maken van alle informatie, verander dan niets, klik gewoon op "Volgende". Het systeem waarschuwt u dat er een archief wordt aangemaakt waarin alle bestandstypen worden opgeslagen die voor archivering zijn geselecteerd.

Stap 5

Klik onderaan het venster op "Parameters opslaan en archiveren". Het maken van een schijfkopie naar een USB-flashstation wordt gestart. Wacht vervolgens tot het einde van het proces en verwijder het USB-apparaat. Klik hiervoor in het computervak op het pictogram "Hardware veilig verwijderen" en selecteer de USB-stick. Klik vervolgens op de knop "Stoppen".

Aanbevolen: