Zoeken Inschakelen In Opera

Inhoudsopgave:

Zoeken Inschakelen In Opera
Zoeken Inschakelen In Opera
Anonim

Met de Opera-browser kunt u zoeken zonder eerst een zoekmachine te bezoeken. De instellingen slaan gegevens op over zoekmethoden in verschillende systemen. Als dit niet genoeg is, kan er handmatig informatie over andere zoekdiensten worden ingevoerd.

Zoeken inschakelen in Opera
Zoeken inschakelen in Opera

instructies:

Stap 1

Plaats een kleine tekst in de adresbalk van uw browser in plaats van de URL, bestaande uit meerdere (minimaal twee) woorden gescheiden door spaties. Druk op de Enter-toets en er wordt automatisch een Google-zoekopdracht uitgevoerd voor de zoekopdracht die u hebt ingevoerd. Er kan een fout optreden als de zoekreeks te lang is.

Stap 2

Om in andere zoekmachines te zoeken, plaatst u een of twee letters en vervolgens een spatie voor de tekst die u zoekt. In dit geval kan de zoekopdracht zelf ook uit één woord bestaan. De volgende letters worden standaard gebruikt: g - Google, y - Yandex, v - Vkontakte, o - Ozon, m - Mail. Ru, w - Wikipedia in het Russisch, h - lokale geschiedenis van bezochte pagina's, f - zoeken op de huidige bladzijde. Afhankelijk van de browserversie kan de inhoud van deze lijst variëren.

Stap 3

Als je deze letters niet wilt onthouden, kijk dan rechts van de adresbalk voor een tweede, korter invoerveld. Klik op de pijl-omlaag rechts ervan en er wordt een vervolgkeuzelijst weergegeven. Selecteer daarin een zoekmachine of een lokale zoekmethode, voer vervolgens een zoekopdracht in het veld zelf in en druk op Enter.

Stap 4

Om een nieuwe zoekmachine toe te voegen, gaat u naar de startpagina, beweegt u de muispijl naar het invoerformulier op deze pagina en drukt u op de rechtermuisknop. Selecteer in het contextmenu het item "Zoekopdracht maken". In het venster dat verschijnt, is het veld "Naam" al ingevuld en in het veld "Sleutel" moet u een of twee Latijnse letters invoeren die niet overeenkomen met de letters die al zijn gereserveerd voor andere zoekmachines. Klik vervolgens op OK. Vanaf nu is het mogelijk om met deze letter verzoeken in het hoofdinvoerveld in te voeren of de juiste service te selecteren in de vervolgkeuzelijst aan de rechterkant.

Stap 5

De lijst met zoekmachines in Opera kan worden bewerkt. Om dit te doen, selecteert u in de oude versie van de browser het menu-item "Extra" - "Instellingen", en in de nieuwe versie - "Instellingen" - "Algemene instellingen". Ga dan naar het tabblad "Zoeken". U kunt vervolgens handmatig gegevens toevoegen, bewerken of verwijderen over hoe zoekopdrachten worden afgehandeld.

Aanbevolen: