Een Harde Schijf Formatteren?

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Formatteren?
Een Harde Schijf Formatteren?

Video: Een Harde Schijf Formatteren?

Video: Een Harde Schijf Formatteren?
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig zijn er in Windows XP twee manieren om harde schijven te formatteren vanaf een draaiend systeem: snel en diep. Natuurlijk heeft elk van de methoden bepaalde voor- en nadelen, waar we het over zullen hebben.

De schijf formatteren
De schijf formatteren

Noodzakelijk

Persoonlijke computer

instructies:

Stap 1

Formatteren van harde schijven. De bewerking wordt als volgt uitgevoerd. Eerst moet u de map "Deze computer" openen. Selecteer vervolgens de schijf die u wilt formatteren en klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling. In het menu dat verschijnt, selecteer Formaat. Er verschijnt een venster voor u waar u het type opmaak moet kiezen: snel (de inhoudsopgave wissen) of compressie gebruiken. Er is ook diepe opmaak - het wordt uitgevoerd als u geen items in het geopende venster aanvinkt. Laten we het hebben over opmaakmethoden.

Stap 2

Snel formatteren. Deze operatie verwijdert alle gegevens oppervlakkig van de harde schijf. Dat wil zeggen, alle gegevens worden onzichtbaar voor de gebruiker, maar worden opgeslagen in het systeemregister, zodat ze altijd met speciale programma's kunnen worden hersteld. De hele formatteerbewerking duurt minder dan tien seconden.

Stap 3

Formatteren met compressie. Als u bij het formatteren van een harde schijf het item "Compressie gebruiken" selecteert, zullen in de toekomst alle gegevens die naar de harde schijf worden geschreven automatisch de compressieprocedure doorlopen. Deze methode is mogelijk met zowel snelle als diepe opmaak.

Stap 4

Diepe opmaak. U kunt de harde schijf op deze manier formatteren zonder het item "Quick Format" aan te vinken. In dit geval duurt de hele operatie lang, de totale tijd hangt af van de grootte van de harde schijf. Na diep formatteren is het bijna onmogelijk om iets van de verwijderde gegevens te herstellen, in tegenstelling tot snel formatteren.

Aanbevolen: