Hoe De Schijf In BIOS In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Schijf In BIOS In Te Schakelen
Hoe De Schijf In BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe De Schijf In BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe De Schijf In BIOS In Te Schakelen
Video: Hoe te repareren harde schijf kan niet worden gedetecteerd in BIOS op moederbord? | ASUS SUPPORT 2024, Mei
Anonim

De situatie waarin de computer de schijf niet ziet, is vrij zeldzaam. In dit geval moet de gebruiker mogelijk het BIOS openen en de juiste instellingen instellen. Als u weet hoe u dit moet doen, kunt u uw computer weer aan de praat krijgen.

Hoe de schijf in BIOS in te schakelen
Hoe de schijf in BIOS in te schakelen

instructies:

Stap 1

Beoordeel eerst de situatie die het probleem met uw computer heeft veroorzaakt. Het werkte bijvoorbeeld naar behoren, bij de volgende keer opstarten stopte het met laden, terwijl de schijf niet zichtbaar was in het BIOS. Deze situatie gaat vergezeld van de tekst DISK BOOT FAILURE. PLAATS DE SYSTEEMSCHIJF EN DRUK OP ENTER. Dat wil zeggen, het systeem ziet de schijf niet en kan er daarom niet vanaf opstarten.

Stap 2

Ga naar het BIOS, druk hiervoor op Del of F2 bij het opstarten van het systeem. De specifieke sleutel is afhankelijk van het computermodel (kan ook F1, Esc, F11, F12 zijn). Ga naar het menu Standaard CMOS-functies en zorg ervoor dat de schijf echt niet wordt gedetecteerd - in dit geval wordt Geen overal opgenomen.

Stap 3

In dit geval kunt u de schijf niet "aanzetten", omdat deze niet op hardwareniveau wordt gedetecteerd. Dat wil zeggen, er is een soort fysieke storing: de schijf zelf, de stroom- of datakabel is defect, het moederbord kan defect raken. U kunt de staat van de schijf controleren door deze op een andere computer aan te sluiten. Onthoud dat een werkende schijf niet hoeft te worden ingeschakeld; het systeem vindt en detecteert deze automatisch.

Stap 4

U kunt een situatie tegenkomen waarin het systeem de schijf niet ziet bij het installeren van het besturingssysteem - en er verschijnt een bericht dat er geen schijven zijn gevonden. Het probleem is typisch voor laptops en vrij oude Windows-distributies die geen SATA-stuurprogramma's hebben. De beste optie in dit geval is om een nieuwere distributie te vinden die deze stuurprogramma's bevat.

Stap 5

Het wijzigen van de instellingen in het BIOS kan nodig zijn bij het installeren van een nieuw besturingssysteem in het geval dat er geen opstartmenu is (meestal opgeroepen door op de F12-toets te drukken). Selecteer de schijf waarvan het opstarten zal plaatsvinden, in dit geval is dit nodig in het BIOS. Zoek het tabblad met de regels First boot, Second boot, etc. Stel in de First boot-regel de boot van CD in en sla de wijzigingen op - het SAVE AND EXIT SETUP menu-item. De computer zal nu beginnen met het opstarten van het besturingssysteem vanaf de cd. Onthoud dat bij de installatie onmiddellijk na de eerste automatische herstart, u het BIOS opnieuw moet openen en terugkeren naar de oorspronkelijke instellingen. Zonder dit zal de OS-installatie vanaf de cd opnieuw beginnen.

Stap 6

Als de schijf zichtbaar is in het BIOS, maar Windows vindt hem niet, dan zit het probleem waarschijnlijk in het type bestandssysteem. Om de schijf zichtbaar te maken, moet deze zijn geformatteerd in het type bestandssysteem dat u gebruikt. Voor Windows XP en Windows 7 is dit NTFS. Gebruik Acronis Disk Director om het te formatteren. Het is beter om de versie te gebruiken die vanaf de cd is opgestart. Na het formatteren en opnieuw opstarten, begint Windows de schijf te zien.

Aanbevolen: