Twee Videokaarten Aansluiten

Inhoudsopgave:

Twee Videokaarten Aansluiten
Twee Videokaarten Aansluiten

Video: Twee Videokaarten Aansluiten

Video: Twee Videokaarten Aansluiten
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Mei
Anonim

Computerspellen stellen hoge eisen aan de computerhardware. Natuurlijk is het in de meeste games mogelijk om de systeemvereisten te "verlagen" door de grafische instellingen te verlagen en de schermresolutie te verlagen. Maar wat als u dit niet wilt doen en zelfs een voldoende krachtige videokaart niet de mogelijkheid biedt om de grafische instellingen van het spel naar hun maximale positie te "verhogen"? De uitweg uit deze situatie kan zijn om het grafische subsysteem van de computer te versterken met een tweede videokaart.

Twee videokaarten aansluiten
Twee videokaarten aansluiten

Noodzakelijk

Computer, tweede grafische kaart, kruiskopschroevendraaier, moederbord met twee PCI Express x16-slots, basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u een tweede grafische kaart in uw moederbord kunt installeren. Om dit te doen, moet het een tweede PCI Express x16-poort hebben. Deze informatie staat in de instructies voor het moederbord. Controleer daarnaast de mogelijke combinaties van videokaarten die je bord ondersteunt. Op een AMD-moederbord werkt een paar grafische kaarten van Nvidia bijvoorbeeld mogelijk niet.

Stap 2

De tweede videokaart moet zoveel mogelijk lijken op de reeds geïnstalleerde, idealiter volledig identiek. Let bij het kopen op de koeling van de videokaart, deze zou behoorlijk effectief moeten zijn. Daarnaast moet de videokaart in de behuizing "passen", terwijl geïnstalleerde uitbreidingskaarten, bijvoorbeeld een geluidskaart of een tuner, deze kunnen storen.

Stap 3

Verwijder de zijklep van de behuizing en installeer de videokaart in een vrije sleuf op het moederbord. Het moet gelijkmatig worden geïnstalleerd en de contactstrip moet gelijkmatig en bijna volledig in de sleuf worden verzonken. Zet de kaart vast met een schroef, sluit indien nodig de stroomkabel aan.

Stap 4

Plaats een verbindende "brug" van de ene kaart naar de andere. Het is inbegrepen in de kit, hetzij voor het moederbord of voor de videokaart.

Stap 5

Controleer of de aansluitingen correct zijn en sluit het deksel van de behuizing. Zet uw computer aan en controleer in het instellingenpaneel van de videokaart of de configuratie van het videosysteem is gewijzigd.

Aanbevolen: