Hoe Een Tegenpartij Aan Te Maken In 1C

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tegenpartij Aan Te Maken In 1C
Hoe Een Tegenpartij Aan Te Maken In 1C

Video: Hoe Een Tegenpartij Aan Te Maken In 1C

Video: Hoe Een Tegenpartij Aan Te Maken In 1C
Video: Hoe en waarom won Bayern 2024, Mei
Anonim

Om een tegenpartij in 1C aan te maken, moet u een kaart invullen in de directory tegenpartijen. U kunt alle gegevens handmatig invoeren, maar het programma zelf kan een deel van dit werk doen.

Hoe een tegenpartij aan te maken in 1C
Hoe een tegenpartij aan te maken in 1C

instructies:

Stap 1

Selecteer het item "Referenties" in het hoofdmenu en het item "Aannemers" in het submenu. Klik op het pictogram Toevoegen op de werkbalk. De aanduiding verschijnt wanneer u de cursor over de pictogrammen beweegt. De tegenpartijkaart wordt geopend. Vul alle velden van de kaart in, klik op OK in de rechter benedenhoek. Met dergelijk nauwgezet werk is de kans op gegevenscorruptie zeer hoog. Het is beter om de mogelijkheden van het 1C-programma te gebruiken om de gegevens van de tegenpartij te downloaden.

Stap 2

Als de organisatie betaling op de betaalrekening heeft ontvangen van een nieuwe koper, zal het 1C-programma aanbieden om een nieuwe tegenpartij aan te maken bij het uploaden van bankafschriftgegevens. Wanneer een tegenpartij op deze manier wordt ingevoerd, worden de volgende gegevens uit de betaalopdracht in het programma geladen: TIN (individueel belastingnummer), KPP (registratieredencode) en bankgegevens van de nieuwe tegenpartij.

Stap 3

Voeg de ontbrekende informatie toe aan de rekeningkaart. Zet een vinkje in het gewenste vakje leverancier/inkoper. De mogelijkheid om contracten aan te gaan met de tegenpartij hangt hiervan af. Met het 1C-programma kunt u de koopovereenkomst niet invoeren op de kaart van de tegenpartij, die alleen is aangevinkt in het veld "Leverancier". Eén tegenpartij kan tegelijkertijd leverancier en afnemer zijn voor de organisatie.

Stap 4

Vul het tabblad "Contracten" in op de door 1C aangemaakte tegenpartijkaart bij het exporteren van een bankafschrift. Elk type contract in het 1C-programma komt overeen met een reeks typische boekingen.

Stap 5

Vul het adres van de tegenpartij, telefoonnummers en informatie over contactpersonen in op het tabblad "Contacten".

Stap 6

Als een organisatie diensten of goederen en materialen heeft ontvangen van een nieuwe leverancier, kan een nieuwe tegenpartij worden toegevoegd aan de directory wanneer een factuur of een voltooiingshandeling wordt ingevoerd in de 1C-programmabasis.

Stap 7

Een tegenpartij kan meerdere controlepunten, verschillende contracten en bankrekeningen hebben. Het 1C-programma herkent bij het laden van nieuwe gegevens de tegenpartij aan de hand van TIN. Verdere instellingen zijn afhankelijk van de eisen van de gebruiker. Als u voor afzonderlijke klantonderverdelingen een aparte boekhouding nodig heeft, maakt u in het programma meerdere rekeningen aan voor één tegenpartij. Bij het downloaden van gegevens na controle van het TIN, zal het 1C-programma al doorgaan met controleren bij het controlepunt van de tegenpartij. Het is mogelijk om meerdere afrekeningsrekeningen van de tegenpartij gescheiden te voeren, als het van belang is om afrekeningen voor verschillende soorten diensten te scheiden.

Aanbevolen: