Waarom De Pc De USB-flashdrive Niet Ziet

Inhoudsopgave:

Waarom De Pc De USB-flashdrive Niet Ziet
Waarom De Pc De USB-flashdrive Niet Ziet

Video: Waarom De Pc De USB-flashdrive Niet Ziet

Video: Waarom De Pc De USB-flashdrive Niet Ziet
Video: How to FIX USB DRIVE not showing up Windows 10 (Easy Method) 2024, April
Anonim

De belangrijkste redenen waarom een computer een USB-flashdrive niet ziet, kunnen worden onderverdeeld in twee brede categorieën: een storing in de USB-flashdrive of een storing in de USB-poort van uw computer zelf. Soms gaan de redenen echter dieper.

Waarom de pc de USB-flashdrive niet ziet
Waarom de pc de USB-flashdrive niet ziet

Op zoek naar een reden

Je moet dus eerst kijken wat er mis is. Om dit te doen, moet u het in de USB-flashdrive plaatsen en controleren of het lampje op de USB-flashdrive knippert. Als de indicator knippert, zijn er geen problemen met de USB-connector en met de flashdrive zelf. In dit geval ligt de reden hoogstwaarschijnlijk in het falen van het besturingssysteem van uw pc. Als de indicator niet knippert, is de flashdrive of USB-connector defect.

Defecte USB-connector

Als u een USB-flashstation in de USB-connector op het voorpaneel van de systeemeenheid steekt, is het de moeite waard om te controleren of de voedingskabel van deze connector is aangesloten. Ook zijn er vaak momenten waarop de poorten op het voorpaneel gewoon niet genoeg stroom hebben. Om dit te controleren, moet u de flashdrive aansluiten op de USB-poorten aan de achterkant. Als dat niet werkt, is het de moeite waard om te controleren of de USB-poorten aan de achterkant voldoende stroom hebben. Ze zijn meestal zwaar beladen met verschillende apparaten zoals muizen, toetsenborden, printers, scanners, enz. Koppel enkele van deze apparaten los en controleer de functionaliteit opnieuw.

Als deze procedure niet helpt, betekent dit dat de reden hoogstwaarschijnlijk een storing van de flashdrive is. Of dit zo is, kunt u controleren door hem op een andere pc of laptop aan te sluiten. Als andere computers de aansluiting van de flashdrive niet weergeven, moet u nadenken over het repareren of vervangen van de flashdrive.

OS-storing

Als blijkt dat zowel de flashdrive als de USB-connector functioneel zijn, ligt het probleem waarschijnlijk in de instellingen van het besturingssysteem. USB-ondersteuning kan bijvoorbeeld zijn uitgeschakeld in het BIOS. Als dit niet het geval is, moet er bij het aansluiten van de flashdrive een foutmelding verschijnen over de onmogelijkheid om het USB-apparaat te herkennen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Een van de mogelijke - wanneer het besturingssysteem het USB-flashstation de letter van het reeds aangesloten station toewijst. Dan volstaat het om de stationsletter van de flashdrive in het gedeelte "Schijfbeheer" van het configuratiescherm te wijzigen om het conflict op te lossen.

Een andere reden kan zijn verouderde of ontbrekende stuurprogramma's voor USB-flashstations. Het is ook de moeite waard om de stuurprogramma's van uw moederbord bij te werken. Een veelvoorkomende reden dat een computer geen USB-stick ziet, is de aanwezigheid van virussen in de computer. Vervolgens moet u uw computer op virussen scannen en vervolgens alle geïnfecteerde bestanden verwijderen. Trouwens, een van de redenen voor een niet-werkende flashdrive kan ook de incompatibiliteit zijn van het bestandssysteem van de flashdrive en de computer. Het is beter om de USB-stick te formatteren met het FAT32- of NTFS-bestandssysteem. Dit kan helpen het probleem op te lossen.

Aanbevolen: