Uw Harde Schijf Formatteren Voor Installatie

Inhoudsopgave:

Uw Harde Schijf Formatteren Voor Installatie
Uw Harde Schijf Formatteren Voor Installatie

Video: Uw Harde Schijf Formatteren Voor Installatie

Video: Uw Harde Schijf Formatteren Voor Installatie
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Om het Windows-besturingssysteem correct te installeren, moet u de partitie van de harde schijf configureren waarop het zich zal bevinden. Als er een ander besturingssysteem op staat, moet dit worden geformatteerd.

Uw harde schijf formatteren voor installatie
Uw harde schijf formatteren voor installatie

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Als u de status van de harde schijf moet configureren voordat u het besturingssysteem installeert, gebruikt u het programma Partition Manager. Download de versie van dit hulpprogramma die geschikt is voor uw besturingssysteem.

Stap 2

Installeer Partition Manager en start het programma. Klik met de rechtermuisknop op de partitie van de schijf die u wilt opschonen en klik op de knop "Formatteren". Selecteer een bestandssysteem. Stel de clustergrootte in (gebruik de standaardoptie).

Stap 3

Klik op de knop "Formatteren" om het reinigingsproces voor de geselecteerde partitie te starten. Start uw computer opnieuw op nadat u de schijfopruiming hebt voltooid. Begin met het installeren van het besturingssysteem op de voorbereide partitie.

Stap 4

Als u de schijf niet hoeft af te stellen, begint u gewoon met het installeren van het besturingssysteem. Gebruik het stapsgewijze installatiemenu van het besturingssysteem om naar het selectievenster voor de harde schijfpartitie te gaan.

Stap 5

Als u het besturingssysteem Windows XP installeert, geeft u de partitie op waarop u het besturingssysteem wilt installeren. Selecteer de optie "Formaat naar FAT32" of "… naar NTFS". Druk op de F-toets om uw keuze te bevestigen en het formatteringsproces te starten. Na voltooiing wordt de installatie van Windows XP op de opgegeven partitie automatisch voortgezet.

Stap 6

Wanneer u Windows Seven of Vista installeert, klikt u op de knop "Schijf configureren" wanneer het partitieselectievenster verschijnt. Selecteer een lokale schijf en klik op de knop "Formatteren". Het proces duurt enkele seconden.

Stap 7

Als u de bestandssysteemindeling wilt wijzigen, klikt u eerst op de knop "Verwijderen". Klik nu op de knop "Maken". Selecteer het bestandssysteemtype en specificeer de grootte van de toekomstige schijf. Ga nu verder met het installeren van het besturingssysteem op een geformatteerde of een andere schijfpartitie.

Aanbevolen: