Een Schijfkopie Maken Van Een Iso-bestand

Inhoudsopgave:

Een Schijfkopie Maken Van Een Iso-bestand
Een Schijfkopie Maken Van Een Iso-bestand

Video: Een Schijfkopie Maken Van Een Iso-bestand

Video: Een Schijfkopie Maken Van Een Iso-bestand
Video: Schijfkopie ISO maken van een CD DVD op de Mac 2024, April
Anonim

Een schijfkopie is een bestand dat een kopie bevat van alle gegevens op een medium, zoals een harde schijf, dvd of cd. Met een schijfkopie die op een virtuele schijf is gemonteerd, kunt u werken als met een regulier "materieel" medium. Om een schijfkopie te maken van een.iso-,.mds- of.mdf-bestand, zijn er verschillende stappen die u moet nemen.

Een schijfkopie maken van een iso-bestand
Een schijfkopie maken van een iso-bestand

instructies:

Stap 1

Installeer vanaf de schijf of download van internet een cd/dvd-emulatorprogramma (Alcohol 120%, Daemon Tools of iets dergelijks). Volg de installatie-instructies om de software op uw computer te installeren. Start daarna de emulator.

Stap 2

Selecteer in de bovenste menubalk Add IDE Virtual Drive uit de beschikbare Tools. Dit is nodig zodat er een nieuwe virtuele schijf op uw computer wordt gemaakt, waarop u vervolgens de schijfkopie gaat mounten die u wilt uitvoeren.

Stap 3

Wacht terwijl het programma een virtuele schijf maakt. Zodra de bewerking is voltooid, verschijnt er een nieuw pictogram met het label Leeg. De stationsnaam wordt toegewezen op basis van het aantal stations dat u al op uw computer heeft. Als u bijvoorbeeld één diskettestation (A), lokaal station (C) en dvd-station (D) hebt, heeft het nieuwe virtuele station een ID van E.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op het nieuwe schijfpictogram en selecteer de opdracht "Afbeelding monteren" in het vervolgkeuzemenu of dubbelklik erop met de linkermuisknop. U kunt deze opdracht ook selecteren in de lijst op de taakbalk of in het menu Extra, afhankelijk van de interface van het programma dat u gebruikt.

Stap 5

Zodra het nieuwe dialoogvenster Openen wordt geopend, navigeert u naar de map waar u uw.iso-schijfkopie (.mds of.mdf) hebt opgeslagen. Wacht terwijl de schijfkopie is gekoppeld aan de virtuele schijf. Daarna kan het emulatorprogramma worden afgesloten.

Stap 6

Open met behulp van het onderdeel "Deze computer" de nieuw gemaakte virtuele schijf met de schijfkopie erop en werk ermee zoals met een gewone cd of dvd: installeer de toepassingen die u nodig hebt of bekijk de gegevens.

Stap 7

U kunt zo'n schijf ook verwijderen of er een image van een andere schijf op aankoppelen met behulp van de emulator. Voer het programma uit en herhaal alle hierboven beschreven stappen voor een nieuwe schijfkopie. Om een virtuele schijf te verwijderen, selecteert u de opdracht Virtuele schijf verwijderen.

Aanbevolen: