Een Map Met Een Wachtwoord Beveiligen

Inhoudsopgave:

Een Map Met Een Wachtwoord Beveiligen
Een Map Met Een Wachtwoord Beveiligen
Anonim

In het Windows-besturingssysteem is het niet mogelijk om wachtwoorden in aparte mappen in te stellen, aangezien de belangrijkste methode voor gegevensbescherming het aanmaken van aparte gebruikersaccounts is. Toepassingen van derden kunnen echter worden gebruikt om aanvullende beveiligingsmaatregelen te bieden.

Een map met een wachtwoord beveiligen
Een map met een wachtwoord beveiligen

instructies:

Stap 1

Gebruik de WinRar-archiveringstoepassing. Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, klikt u met de rechtermuisknop op de gewenste map en selecteert u de optie "Toevoegen aan RAR-archief". Open het tabblad "Geavanceerd" in het dialoogvenster dat verschijnt en selecteer de optie "Wachtwoord instellen". Versleutel het archief en pas de wijzigingen toe. Om toegang te krijgen tot de map, moet u eerst het archief openen dat het bevat en het wachtwoord invoeren dat ervoor is ingesteld.

Stap 2

Kies een van de speciale applicaties van derden die zijn ontworpen om een wachtwoord in te stellen voor de geselecteerde map. Folder Guard biedt bijvoorbeeld niet alleen wachtwoordbeveiliging, maar stelt u ook in staat de toegang te beperken tot het wijzigen van de parameters van de internetverbinding en stelt een verbod in op het downloaden van bestanden. Met PGPDisk kunt u twee afzonderlijke sleutels genereren (open en privé). De eerste is voor gegevenscodering en met de tweede kunt u een map openen met een wachtwoordzin. Ook een populaire applicatie is Hide Folders, waarmee je geselecteerde mappen, bestanden en schijven op alle mogelijke manieren kunt versleutelen en verbergen, inclusief de belangrijke map Mijn documenten.

Stap 3

Beperk de gebruikerstoegang tot bepaalde mappen als er meerdere accounts op de computer zijn en u een beheerder bent. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste map en klik op "Delen en beveiliging" in het contextmenu. Schakel de optie "Stoppen met het delen van deze map" in, waardoor andere gebruikers deze niet onder hun account kunnen openen. Ook in de eigenschappen van de map kunt u aanvullende parameters instellen op het tabblad "Toegang" en de bewerkingen specificeren die door andere gebruikers mogen worden uitgevoerd. Gebruik deze beveiligingsmethode in combinatie met toepassingen van derden voor de meest betrouwbare gegevensbeveiliging.

Aanbevolen: