Een Systeem Herstellen Vanaf Een Schijfkopie

Een Systeem Herstellen Vanaf Een Schijfkopie
Een Systeem Herstellen Vanaf Een Schijfkopie

Video: Een Systeem Herstellen Vanaf Een Schijfkopie

Video: Hoe maak je een herstelpunt in Windows 10 (Systeemherstel) 2022, September
Anonim

Bij constant gebruik van het Windows-besturingssysteem wordt aanbevolen om speciale archieven aan te maken. Hiermee kunt u de bedrijfsstatus van het besturingssysteem herstellen, zelfs in het geval van beschadiging of verlies van de harde schijf.

Een systeem herstellen vanaf een schijfkopie
Een systeem herstellen vanaf een schijfkopie

Noodzakelijk

  • - systeemafbeelding;
  • - Windows-installatieschijf.

instructies:

Stap 1

Om een ​​image van het besturingssysteem Windows 7 te maken, dient u gebruik te maken van de standaardfuncties van dit systeem. Open het configuratiescherm door het juiste item in het menu "Start" te selecteren. Ga naar het menu "Systeem en beveiliging". Open het item "Back-up en herstel".

Stap 2

Zoek in de linkerkolom van het geopende venster de knop "Een systeemkopie maken" en klik erop. Wacht tot de procedure voor het verzamelen van informatie over aangesloten harde schijven en netwerkapparaten is voltooid. Selecteer de hardware die de image van het besturingssysteem zal hosten. U kunt het beste een externe harde schijf of dvd-mediakit gebruiken.

Stap 3

Als u de Windows-afbeelding op uw werkende harde schijf wilt opslaan, zorg er dan voor dat u van tevoren wat opslagruimte toewijst. Het is noodzakelijk om niet een van de partities van de harde schijf te gebruiken, maar het niet-toegewezen gebied. Verwijder indien nodig een van de lokale stations. Klik op de knop Volgende nadat u het apparaat hebt geselecteerd.

Stap 4

Bekijk de lijst met partities die in de systeemkopie worden opgenomen en klik op de knop Archiveren. Wacht tot het maken van de systeemkopie is voltooid.

Stap 5

Om de Windows-instellingen te herstellen, zet u de computer aan nadat u een installatie- of herstelschijf in het station hebt geplaatst. Selecteer de opstartprioriteit van het dvd-station en wacht tot het programma start.

Stap 6

Open het menu Geavanceerde herstelopties en navigeer naar Systeemherstel. Markeer nu de optie Eerder gemaakte afbeelding gebruiken en klik op Volgende.

Stap 7

Geef de locatie op waar de Windows-afbeelding is opgeslagen en klik op de knop "Herstellen". Deze procedure kan meer dan een uur duren. Nadat het is voltooid, start u uw computer opnieuw op. Selecteer de optie om op te starten vanaf uw harde schijf. Zorg ervoor dat het systeem correct is hersteld.

Populair per onderwerp