Hoe Zet Je Stress In Word?

Inhoudsopgave:

Hoe Zet Je Stress In Word?
Hoe Zet Je Stress In Word?

Video: Hoe Zet Je Stress In Word?

Video: Hoe Zet Je Stress In Word?
Video: Syllables and Word Stress - English Pronunciation Lesson 2024, Mei
Anonim

Soms wordt in geschreven spraak de nadruk benadrukt door de omtrek van de beklemtoonde letter (cursief, grootte of gewicht). In alle versies van Word is het echter mogelijk om hiervoor een speciaal teken te gebruiken.

https://www.karlsonspb.ru/images/word
https://www.karlsonspb.ru/images/word

instructies:

Stap 1

Plaats de cursor voor of direct na de schokbrief. Ga in Word 2003 naar het menu Invoegen en klik op Symbool. Open in een nieuw venster op het tabblad "Symbolen" de lijst "Set" door op de pijl-omlaag rechts van het veld te klikken.

Stap 2

Klik op Gecombineerde accenten. Deze set bevat karakters die de klank van een letter veranderen. U kunt een linker- of rechteraccent kiezen, afhankelijk van de positie van de cursor ten opzichte van de letter. Selecteer het gewenste symbool, klik op "Invoegen" en "Sluiten".

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

Als u in latere versies van Word een teken met accent wilt selecteren, gaat u naar het menu Invoegen en klikt u in de lijst Symbolen op Meer symbolen. U wordt standaard naar het tabblad Symbolen geleid. Vouw de lijst "Instellen" uit door op de pijl rechts van het veld te klikken en vink "Gecombineerde diakritische tekens" aan. Selecteer het gewenste pictogram.

Stap 4

Er is een andere manier om spanning in te voegen. Merk op dat wanneer u een pictogram selecteert, de hexadecimale code voor dat teken verschijnt in het veld Tekencode. Voor nadruk die naar links is gekanteld, zou dit bijvoorbeeld 0300 zijn. Deze codes kunnen worden gebruikt in macro's.

Stap 5

Plaats de cursor voor de schokbrief. Kies 0300 en druk op Alt + X. Het onderstrepingsteken verschijnt, naar links gekanteld. Om het pictogram naar rechts te kantelen, plaatst u de cursor achter de letter en typt u 0301 en drukt u vervolgens op Alt + X.

Aanbevolen: