Hoe Akoestiek Op Een Computer Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Akoestiek Op Een Computer Aan Te Sluiten
Hoe Akoestiek Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Akoestiek Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Akoestiek Op Een Computer Aan Te Sluiten
Video: How to | Thuis Studio Maken! | Bax Music 2024, Maart
Anonim

De meeste computerluidsprekers laten ons niet toe om te praten over geluid van hoge kwaliteit, omdat hun functionaliteit aanvankelijk enigszins anders is. Op dit moment, wanneer een computer vaak zowel een thuisbioscoop als een muziekcentrum vervangt, is het mogelijk dat dergelijke compromissen niet langer geschikt zijn voor de gebruiker. Gelukkig is het eenvoudig om je computer op een moderne ontvanger aan te sluiten, dankzij de compatibele connectorformaten.

Een computer aansluiten op een moderne ontvanger is eenvoudig
Een computer aansluiten op een moderne ontvanger is eenvoudig

instructies:

Stap 1

Om alle mogelijkheden van uw geluidskaart te realiseren, kunt u beter geen stereoversterker gebruiken, maar een meerkanaalsontvanger, waarmee u bovendien verbinding kunt maken via een digitaal datatransmissiekanaal.

Stap 2

Raadpleeg de handleiding van uw geluidskaart of inspecteer zorgvuldig de connectoren voor een digitale uitgang waarvoor coax- of glasvezelkabel nodig is. Een ontvanger heeft meestal beide ingangen.

Stap 3

Sluit de digitale uitgang van je geluidskaart aan op de ingang van de receiver. Daarnaast is het zinvol om de analoge uitgangen van de geluidskaart aan te sluiten op de corresponderende ingangen van de receiver, anders verlies je meerkanaals in games (dit geldt in de eerste plaats voor Creative-kaarten). Het schakelen tussen deze ingangen gebeurt in de regel met één knop op de afstandsbediening van de ontvanger.

Stap 4

Stel de digitale interface in als het audio-uitvoerapparaat op uw computer (schakel over naar analoog voor games).

Stap 5

Stel uw geluidsfilter in (bijvoorbeeld ffdaudio of AC3Filter) om de AC3- en DTS-digitale stream zonder verwerking over te slaan, maar MP3 en andere - integendeel, laat ze in die AC3 worden gecodeerd en pas daarna worden overgebracht naar de ontvanger.

Stap 6

Match de speakers voor je receiver en geniet van het geluid.

Aanbevolen: