Hoe Archieven Te Combineren

Inhoudsopgave:

Hoe Archieven Te Combineren
Hoe Archieven Te Combineren

Video: Hoe Archieven Te Combineren

Video: Hoe Archieven Te Combineren
Video: Hoe constructief is piekeren? 2024, April
Anonim

Archieven, die in stukken zijn opgedeeld, worden tegenwoordig de hele tijd aangetroffen en verwarren soms onervaren gebruikers. Het proces van het samenvoegen van bestanden zal echter geen probleem voor je zijn als je speciale programma's bij de hand hebt.

Hoe archieven te combineren
Hoe archieven te combineren

Noodzakelijk

PC met Winrar of 7-zip geïnstalleerd, archief met meerdere volumes

instructies:

Stap 1

Als WinRar op uw computer is geïnstalleerd, kunt u het meest populaire programma gebruiken om dergelijke problemen op te lossen. Plaats hiervoor alle delen van het archief in één map, selecteer de eerste en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer vervolgens Uitpakken naar huidige map in het menu. Daarna zal WinRar bepalen dat alle delen van het archief één geheel vormen en dit automatisch samenstellen.

Stap 2

Het komt voor dat een archief met meerdere volumes beschadigd is en het onmogelijk is om het te verzamelen. In dit geval kunt u ook de hulp van het Winrar-programma gebruiken en proberen het te herstellen. Om dit te doen, voert u dit programma uit en zoekt u het beschadigde bestand. Selecteer het en klik op de knop "Repareren" in het bovenste paneel, je kunt het ook herkennen aan de afbeelding van de verbanddoos. Daarna zal WinRar beginnen met het herstellen van het bestand, en als de schade niet al te ernstig is, lukt het.

Stap 3

Er zijn ook alternatieve programma's om dergelijke problemen op te lossen - een van de meest populaire is 7-zip. Het is gratis en het werken ermee zal niet veel verschillen van het vorige voorbeeld. Om het archief te verzamelen, plaatst u alle bestanden in één map, zoals bij WinRar het geval is. Selecteer vervolgens het eerste bestand en klik met de rechtermuisknop. Er verschijnt een contextmenu - selecteer het 7-zip-item erin en vervolgens "Hier uitpakken", waarna het archief wordt samengevoegd.

Stap 4

Wanneer u met archieven met meerdere volumes werkt, mag u geen fouten maken die beginnende gebruikers vaak voorkomen. Controleer eerst of u alle onderdelen hebt voordat u bestanden gaat combineren. Kenmerkend voor het laatste deel is dat het altijd kleiner zal zijn dan de rest van de archieven. Op basis hiervan kunt u eenvoudig de aanwezigheid van alle volumes bepalen. Als u na het uitpakken een bestand met de iso-extensie tegenkomt, moet u het ook niet uitpakken, ondanks het feit dat het op een archief lijkt - dit is een speciaal bestand dat kan worden geopend met programma's die met schijfkopieën werken.

Aanbevolen: