Hoe Woorden Te Benadrukken?

Inhoudsopgave:

Hoe Woorden Te Benadrukken?
Hoe Woorden Te Benadrukken?

Video: Hoe Woorden Te Benadrukken?

Video: Hoe Woorden Te Benadrukken?
Video: 7 урок "Покайтесь и креститесь" - Торбен Сондергаард. 2024, Mei
Anonim

Soms is het in gedrukte tekst die we in "Word" of een andere editor typen, vereist om de nadruk in woorden te leggen. Natuurlijk kunt u de nadruk leggen op de vetgedrukte letter of deze letter scheiden met een aanhalingsteken. Met moderne programma's kunt u echter op verschillende manieren een accentpictogram invoegen. Het blijft om degene te kiezen die voor u geschikt is.

Hoe woorden te benadrukken?
Hoe woorden te benadrukken?

instructies:

Stap 1

Als u in Word werkt, plaatst u de cursor achter de letter waarmee u een accent wilt krijgen. Open vervolgens het tabblad Invoegen op het bovenste paneel, selecteer het veld Symbool erin. Zoek in de geopende cellen het accentteken. Klik er één keer op met de linkermuisknop. Onderaan verschijnt een inscriptie met een sneltoets. Bijvoorbeeld 0300, alt="Afbeelding" + x. Sluit het vak met cellen en typ 0300 direct na de beklemtoonde letter in de tekst. Druk vervolgens op de toetsencombinatie alt="Image" + x op het toetsenbord.

Stap 2

Als je de nadruk moet leggen op de klinkers aeo, gebruik dan de Latijnse tegenhangers van deze letters. U kunt de sneltoetsen voor hen vinden (bijvoorbeeld 03AC alt="Afbeelding" + x voor Latijnse percussie a) met hetzelfde schema op het bovenste paneel van het document in Word: Insert-Symbol.

Stap 3

Een andere mogelijkheid om een Latijnse beklemtoonde klinker te schrijven is de ctrl-toetscombinatie en het apostrofpictogram '. Schakel het toetsenbord naar de Engelse lay-out, druk op deze toetsen en vervolgens op de Engelse letter - de analoog van de Russische. Het verschijnt samen met de stress op het scherm.

Stap 4

Download de gratis add-on voor Word - Rebuild vanaf elke site met software. Dit programma heeft macro's waarmee u woorden kunt benadrukken zonder over te schakelen naar het Latijnse alfabet. Houd er rekening mee dat dit programma niet compatibel is met alle versies van teksteditors.

Aanbevolen: