Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Uitschakelt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Uitschakelt?
Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Uitschakelt?

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Uitschakelt?

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Uitschakelt?
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2024, April
Anonim

Als de computer lange tijd wordt uitgeschakeld of helemaal niet gebeurt, kunnen er veel redenen zijn. De gebruiker moet bepaalde acties uitvoeren en, met behulp van de eliminatiemethode, begrijpen wat de reden is voor dergelijk ongepast pc-gedrag.

Wat te doen als uw computer niet uitschakelt?
Wat te doen als uw computer niet uitschakelt?

Stroomproblemen

Als de pc niet uitschakelt, kan het probleem liggen in de onjuiste installatie van het besturingssysteem Windows 7. Hoogstwaarschijnlijk moet u op de ieee1394-buscontroller letten. Om alles op te lossen, moet u naar het "Configuratiescherm" gaan, vervolgens naar "Apparaatbeheer" en de sectie "IEEE1394-bushostcontrollers" vinden. Vervolgens moet u het pictogram "Apparaten" selecteren, op "Eigenschappen" en "Energiebeheer" klikken. In dit gedeelte moet u het vakje "Toestaan om dit apparaat uit te schakelen" aanvinken. Na het volgen van de bovenstaande stappen, zal het probleem met succes worden opgelost.

BIOS-instellingen kwijt

Als het probleem niet in het besturingssysteem lag, ligt het hoogstwaarschijnlijk in het feit dat het BIOS verbiedt om de stroom door software uit te schakelen. U moet erin gaan door tijdens het opstarten op de F2- of Del-toets te drukken en deze te controleren. Om dit te doen, moet u naar het opstartmenu in het BIOS gaan, waarin u de "ACPI 2.0-ondersteuningsparameterwaarden" moet selecteren en "ACPI APIC-ondersteuning" moet selecteren. Ze moeten worden ingeschakeld. Daarna zal de pc normaal afsluiten.

Problemen met het afsluiten van programma's

Vaak wordt de computer mogelijk niet uitgeschakeld omdat dit of dat programma zijn werk op geen enkele manier kan voltooien. In dit geval zou het bericht "Wacht op Windows zal sluiten …" moeten verschijnen, maar vaak gebeurt dit niet, omdat het besturingssysteem haast heeft om het scherm daarvoor te doven. De gebruiker moet controleren welke programma's worden uitgevoerd bij het afsluiten. Je moet ook proberen om alle programma's met kracht te sluiten via Taakbeheer. U kunt proberen een onzorgvuldig programma te berekenen met de eliminatiemethode. Het is belangrijk om te weten dat de pc vaak niet wordt uitgeschakeld omdat het stuurprogramma van het apparaat niet overeenkomt met het merk. Als alternatief kan het merk van de videokaart in de war zijn, hier hoeft u alleen maar de conformiteit van de stuurprogramma's te controleren en de nieuwste versies te downloaden die overeenkomen met de bestaande apparaten.

Virus

Soms wordt de pc niet afgesloten vanwege virussen. Je hoeft het alleen maar te controleren op hun aanwezigheid. Vaak vindt het antivirussysteem dat op de computer is geïnstalleerd niets, in dit geval wordt aanbevolen om een of twee hulpprogramma's te downloaden en de pc ermee te controleren. U kunt het hulpprogramma AVZ4 of Doctor Web downloaden. In de regel vinden ze verschillende kwaadaardige programma's en neutraliseren ze deze. Daarna zal de computer normaal afsluiten.

Aanbevolen: