Hoe Een Beschadigde Dvd Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Beschadigde Dvd Te Repareren
Hoe Een Beschadigde Dvd Te Repareren

Video: Hoe Een Beschadigde Dvd Te Repareren

Video: Hoe Een Beschadigde Dvd Te Repareren
Video: How to repair a CD/DVD drive that won't eject the discs 2024, Mei
Anonim

DVD is een zeer populair opslagmedium. U kunt er muziek en films op opnemen, gebruiken als een flashstation en er verschillende soorten bestanden op opslaan. Maar naast alle voordelen hebben deze media ook enkele nadelen: na verloop van tijd worden ze overschreven en bekrast, zelfs als je ze voorzichtig gebruikt. Gelukkig kunnen beschadigde schijven worden hersteld, zij het vaak met gedeeltelijk verlies van informatie.

Hoe een beschadigde dvd te repareren
Hoe een beschadigde dvd te repareren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - beschadigde dvd;
  • - SuperCopy-programma.

instructies:

Stap 1

Het belangrijkste criterium voor het succesvol herstellen van informatie van een dvd is de mate van beschadiging van deze informatiedrager. Als er maar een paar krasjes op zitten, is de kans groot dat er weinig of geen informatie verloren gaat. Maar als de schijf ernstig is gewist of bekrast, kan het gegevensverlies aanzienlijk zijn.

Stap 2

Om informatie van een schijf te herstellen, hebt u SuperCopy nodig. Dit programma is niet-commercieel, u kunt het gratis downloaden. Het neemt weinig ruimte in beslag - minder dan één megabyte en vereist geen installatie. U hebt ook een lege schijf nodig om de herstelde informatie erop te overschrijven.

Stap 3

Plaats de beschadigde schijf in het optische station van uw computer. Start SuperCopy. Selecteer vervolgens "Bestand" in het programmavenster. Selecteer in het menu dat verschijnt de regel "Selecteer bestand om te kopiëren". Er verschijnt een zoekvak. Geef het pad op naar het optische station waar de beschadigde schijf zich bevindt. Selecteer vervolgens de bestanden die u wilt herstellen. Klik vervolgens op "Openen". Nadat de bestanden zijn geselecteerd, selecteert u opnieuw in het programmavenster "Bestand", maar klikt u deze keer op "Selecteer bestand om op te slaan" en geeft u de map op waarin de herstelde bestanden moeten worden opgeslagen.

Stap 4

Selecteer nu "Instellingen" in het hoofdmenu van het programma. Onder de regel "Leesrichting" bevindt zich een pijl. Klik erop met de linkermuisknop en klik in het menu op "Lees eerst vooruit, dan achteruit". Deze methode van schijflezen herstelt de maximale hoeveelheid informatie van beschadigde schijfmedia. Schakel verder in de regel "Foutafhandeling" het selectievakje uit en klik op OK. Kies vervolgens Kopiëren in het hoofdmenu van SuperCopy. Het proces van het kopiëren van bestanden van de beschadigde schijf begint.

Stap 5

Onderaan het hoofdvenster van het programma bevindt zich een "Voortgangsbalk". Zodra de streak het einde bereikt, is het proces voltooid. Alle bestanden die kunnen worden hersteld, worden opgeslagen in de map van uw keuze. Ze kunnen nu worden overschreven naar een lege schijf.

Aanbevolen: