Hoe Een Beschadigde Harde Schijf Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Beschadigde Harde Schijf Te Repareren
Hoe Een Beschadigde Harde Schijf Te Repareren

Video: Hoe Een Beschadigde Harde Schijf Te Repareren

Video: Hoe Een Beschadigde Harde Schijf Te Repareren
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, April
Anonim

De informatie die is opgeslagen op de harde schijf van een computer is belangrijk voor veel gebruikers. Na een probleem met de harde schijf is het mogelijk om de verloren bestanden te herstellen.

Hoe een beschadigde harde schijf te repareren
Hoe een beschadigde harde schijf te repareren

Noodzakelijk

  • - Mount'n'Drive;
  • - Testschijf.

instructies:

Stap 1

Het is belangrijk om te begrijpen dat fysieke schade aan de harde schijf kan leiden tot het volledig verlies van belangrijke informatie. Wees voorzichtig bij het omgaan met uw harde schijf. Besteed bijzondere aandacht aan de aanbevelingen voor het transport van dit apparaat.

Stap 2

Als de harde schijf defect raakt, probeer dit apparaat dan aan te sluiten als een secundaire harde schijf. Installeer het besturingssysteem op een nieuwe schijf of sluit de beschadigde harde schijf aan op een andere computer.

Stap 3

Om dit proces uit te voeren, gebruikt u de moederbordkabels van de computer of een SATA-ISB (IDE-USB)-adapter. Zet uw computer aan. Wacht na het laden van het besturingssysteem tot de nieuwe schijf klaar is voor gebruik.

Stap 4

Download de Mount'n'Drive-app. Dit programma geeft je toegang tot partities met een beschadigde tabel. Deze fout treedt vaak op bij het maken van nieuwe lokale schijven.

Stap 5

Installeer de opgegeven applicatie. Open het hoofdvenster van Mount'n'Drive en wacht tot de lijst met beschikbare is aangemaakt. Selecteer met de linkermuisknop de harde schijf of een specifiek gedeelte ervan dat u niet kunt openen.

Stap 6

Open het tabblad Koppelen en selecteer Schijf koppelen. Geef in het nieuwe menu een nieuwe volumeletter op. Na een tijdje zal het systeem de gekoppelde lokale schijf detecteren.

Stap 7

Kopieer alle benodigde bestanden uit deze sectie. Houd er rekening mee dat de overdrachtssnelheid aanzienlijk langzamer kan zijn dan normaal.

Stap 8

Toegang tot de rest van de harde schijf op dezelfde manier. Als u de volumetabel wilt herstellen, gebruikt u het programma Test Disk.

Stap 9

Deze applicatie is ontworpen om de structuur van een schijf te herstellen vanaf een back-up. Houd er rekening mee dat een verkeerde configuratie van de schijf ertoe kan leiden dat u de toegang tot de rest van uw lokale schijven verliest. Het wordt ten zeerste aanbevolen om belangrijke bestanden op een apart opslagapparaat op te slaan voordat u Test Disk gebruikt.

Aanbevolen: