Hoe Een Beschadigde Partitie Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Beschadigde Partitie Te Repareren
Hoe Een Beschadigde Partitie Te Repareren

Video: Hoe Een Beschadigde Partitie Te Repareren

Video: Hoe Een Beschadigde Partitie Te Repareren
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

Een harde schijf is een van de meest kwetsbare onderdelen van een computer. Het kan verschillende redenen hebben: spanningsdalingen, mechanische schade, ingebouwd defect en andere. Als een van de partities op de harde schijf beschadigd is, gebruikt u Acronis True Image Home.

Hoe een beschadigde partitie te repareren
Hoe een beschadigde partitie te repareren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet;
  • - Acronis True Image Home-programma.

instructies:

Stap 1

Installeer Acronis True Image Home. Je kunt het vinden op de officiële website van de fabrikant acronis.ru. Voer het programma uit en maak een speciale systeemherstelpartitie op uw harde schijf om de herstelprocedure te activeren bij het opstarten van de computer in het geval van een storing. Gewoonlijk wordt dergelijke software in dezelfde directory geïnstalleerd als het besturingssysteem van de personal computer.

Stap 2

Houd onmiddellijk na het opstarten van de computer de F11-knop ingedrukt. Klik in het dialoogvenster "Ok" om het programma te starten. Wacht tot het programma start. Klik in het hoofdvenster van het programma op het item "Gegevens herstellen". De "Wizard Gegevensherstel" wordt gestart. Klik op 'volgende' om door te gaan.

Stap 3

Selecteer het type herstel. Het programma biedt u vier opties, vink het item "Schijven en partities herstellen" aan. Klik nogmaals op Volgende. Specificeer de partitie van de harde schijf waarvoor de herstelprocedure nodig is. Houd er rekening mee dat de letters van de secties kunnen verschillen van de gebruikelijke - motiveer de keuze met de parameters van de sectie.

Stap 4

Start de bewerking door op de knop "Doorgaan" te klikken. Wacht op het bericht dat de gegevens met succes zijn hersteld. Sluit het programma af en start uw computer opnieuw op. De Acronis Recovery Expert-module kan met verschillende bestandssystemen werken: Linux Ext2, Ext3, Linux Swap, HPFS, ReiserFS en meer bekende FAT16, FAT32, NTFS. Het is de moeite waard om te overwegen dat bij het herstellen van partities een nieuwe record wordt gemaakt in het opstartgedeelte van de MBR-harde schijf. U kunt op elk moment beschadigde partities van het besturingssysteem herstellen. Probeer ook back-ups te maken die zijn opgeslagen op draagbare opslagmedia.

Aanbevolen: