Hoe Een Beschadigde CD Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Beschadigde CD Te Repareren?
Hoe Een Beschadigde CD Te Repareren?

Video: Hoe Een Beschadigde CD Te Repareren?

Video: Hoe Een Beschadigde CD Te Repareren?
Video: How to Resurface a Scratched DVD, CD, Game Disc - In 3 easy steps 2024, Mei
Anonim

Het meest voorkomende type CD-schade zijn meerdere krassen op het transparante oppervlak van de onderste laag. En om het lezen vast te stellen, moet de schijf worden hersteld.

Hoe een beschadigde CD te repareren?
Hoe een beschadigde CD te repareren?

instructies:

Stap 1

Gebruik softwaretools. Deze actie houdt in dat u de rotatiesnelheid van uw schijf voor het lezen van cd's kunstmatig moet beperken. De meest populaire programma's voor deze bewerking zijn VMenedger CD-ROM, CDSlow, Nero Drive Speed. De eenvoudigste optie van het bovenstaande is het CDSlow-programma, dat een flexibel systeem van instellingen en een Russischtalige interface heeft. Om te testen of uw drive de snelheden kan regelen, drukt u op de knop Snelheidsdetectie / Full Bump. Daarna kunt u in de lijst met beschikbare snelheden, door met de linkermuisknop te klikken, de snelheid van uw schijf wijzigen terwijl u de schijf leest.

Stap 2

Controleer het oppervlak van de schijf om de omvang van de schade vast te stellen. Het hulpprogramma CD-ROM Drive Analyzer Pprogram helpt u hierbij. Nadat het programma is gestart, wordt het dialoogvenster geopend, wanneer u op de knop "Start" in de rechterbenedenhoek klikt, begint het analyseproces. De resultaten van het proces worden weergegeven in de vorm van een grafiek. Als er een scherpe snelheidsdaling is in een deel van de grafiek, duidt dit op problemen met het lezen op deze plaats van het schijfoppervlak. Als de daling in de grafiek rood is gekleurd, geeft dit aan dat de schijf onleesbaar is.

Stap 3

Om gegevens van beschadigde schijven te lezen, zijn er speciale softwaretools met een verbeterd algoritme voor het herstellen en kopiëren van gegevens. Het hulpprogramma CDCheck voor het kopiëren van gegevens heeft goede recensies voor het herstellen van informatie. De programma-interface is heel eenvoudig en intuïtief. Om te beginnen met het herstellen van gegevens, selecteert u deze in de mappenboom aan de linkerkant van het venster.

Stap 4

Klik op de knop "Herstel". Een instellingenvenster wordt geopend op het bovenste paneel - bron- en doelmappen, aanvullende instellingen. Nadat u op de knop "Volgende" hebt geklikt, wordt het herstelproces gestart. Voordat u een sessie start, is het raadzaam de snelheid van uw schijf op de laagst mogelijke waarde in te stellen.

Stap 5

Gebruik hardware. Een poging om het probleem op deze manier op te lossen is om de schijf te vervangen door een betere qua eigenschappen.

Stap 6

Gebruik mechanische methoden om schijven te herstellen. Deze methoden kunnen het beste alleen worden gebruikt als andere hebben gefaald. De essentie van machinale bewerking is om het oppervlak van de schijf te polijsten om deze transparant te maken en kleine en ondiepe krassen te verwijderen. Voor het polijsten kunt u goi-pasta gebruiken, die is opgelost in terpentine of kerosine, of tandpasta, half verdund met water. Poets met een zacht vilten polijstschijf.

Aanbevolen: