Een Beschadigde Bootloader Repareren

Inhoudsopgave:

Een Beschadigde Bootloader Repareren
Een Beschadigde Bootloader Repareren

Video: Een Beschadigde Bootloader Repareren

Video: Een Beschadigde Bootloader Repareren
Video: Fixing an HP all-in-one (corrupted bootloader) 2024, Mei
Anonim

Het opstartrecord, of MBR, bevindt zich op de hoofdschijf van de computer, het is met zijn hulp dat de computer het opstartproces start. Soms wordt de gebruiker geconfronteerd met een situatie waarin de bootloader is beschadigd of verwijderd, waardoor het onmogelijk is om het besturingssysteem op te starten.

Een beschadigde bootloader repareren
Een beschadigde bootloader repareren

instructies:

Stap 1

Als er problemen zijn met het opstarten van het systeem, drukt de gebruiker meestal op de F8-toets, in de hoop het herstelmenu te openen. Als het lukt, kan het ervoor kiezen om de laatst bekende juiste configuratie te laden of, zo niet, naar de veilige modus te gaan. Maar in het geval dat het herstelmenu niet kan worden geopend, beginnen veel gebruikers na te denken over het opnieuw installeren van het systeem.

Stap 2

Als u niets anders op het scherm ziet dan een eenzame knipperende cursor, is het opstartrecord hoogstwaarschijnlijk beschadigd. Probeer het te herstellen, hiervoor heb je je OS-installatieschijf nodig. Plaats het in uw diskettestation, start uw computer opnieuw op. Kies ervoor om vanaf cd te installeren, druk hiervoor op F12 - voor veel computers verschijnt een menu voor het kiezen van een opstartapparaat. Als dit niet voor u werkt, ga dan naar het BIOS (meestal moet u op Del of F2 drukken) en installeer de eerste keer opstarten vanaf cd.

Stap 3

Start Windows Setup en wacht tot het dialoogvenster Windows XP Professional Setup verschijnt. Selecteer "Om Windows XP te herstellen met behulp van de herstelconsole, druk op [R = Herstellen]" in het menu. Nadat u op R hebt gedrukt, verschijnt de herstelconsole. U wordt gevraagd bij welk exemplaar van Windows u zich moet aanmelden. Als u één besturingssysteem hebt, typt u 1 en drukt u op Enter.

Stap 4

Wanneer u om een beheerderswachtwoord wordt gevraagd, voert u dit in. Als u geen wachtwoord had, drukt u gewoon op Enter. De regel C: WINDOWS> verschijnt, voer de opdracht fixboot in en druk op Enter. Wanneer u wordt gevraagd om een nieuwe opstartsector te schrijven, typt u y (yes) en drukt u nogmaals op Enter. Er verschijnt een bericht over het succesvol schrijven van de opstartsector, u ziet de al bekende regel C: WINDOWS>.

Stap 5

Voer nu de opdracht fixmbr in. Er verschijnt een waarschuwing over mogelijk gegevensverlies. Bevestig toestemming om de MBR te maken door y te typen en op Enter te drukken. Er wordt een nieuw opstartrecord gemaakt. Start opnieuw op door het exit-commando in te voeren. Als u de BIOS-instellingen hebt gewijzigd, voert u deze opnieuw in en start u opnieuw op vanaf de harde schijf, slaat u de wijzigingen op. Na het verlaten van het BIOS, zou het besturingssysteem normaal moeten opstarten.

Stap 6

Om de Windows 7-bootloader te repareren, hebt u ook een opstartdiskette nodig. Start de Windows-installatie ervan. Nadat de installatiebestanden naar uw computer zijn geschreven, selecteert u uw toetsenbordindeling en vervolgens het geïnstalleerde besturingssysteem. Selecteer de regel Gebruik herstelhulpmiddelen die kunnen helpen bij het oplossen van problemen bij het starten van Windows en klik op Volgende.

Stap 7

Er wordt een venster geopend met een keuze aan herstelopties, selecteer Opstartherstel. Het elimineren van opstartproblemen zal beginnen, aan het einde van het proces start u uw computer opnieuw op - het besturingssysteem zou moeten opstarten.

Aanbevolen: