Hoe De Voeding Aan Te Zetten Zonder Een Moederbord

Inhoudsopgave:

Hoe De Voeding Aan Te Zetten Zonder Een Moederbord
Hoe De Voeding Aan Te Zetten Zonder Een Moederbord

Video: Hoe De Voeding Aan Te Zetten Zonder Een Moederbord

Video: Hoe De Voeding Aan Te Zetten Zonder Een Moederbord
Video: Hoe schakel je een voeding in zonder gebruik van moederbord? 2024, September
Anonim

Bijna alle desktopcomputers die tegenwoordig worden geproduceerd, zijn uitgerust met ATX-voedingen. Ze worden gestart door kort op de schakelaar van de systeemeenheid te drukken en verdere controle wordt uitgevoerd door het moederbord. Voor diagnostische doeleinden moet u mogelijk de voeding inschakelen zonder het moederbord.

Hoe de voeding aan te zetten zonder een moederbord
Hoe de voeding aan te zetten zonder een moederbord

Noodzakelijk

  • - voedingseenheid;
  • - eventueel een kruiskopschroevendraaier;
  • - klein pincet of paperclip.

instructies:

Stap 1

Als de voeding, die moet worden ingeschakeld zonder het moederbord, zich in de systeemeenheid bevindt, gaat u verder met het loskoppelen van de computerapparatuur. Volg stappen 2-4. Ga anders naar stap 5.

Stap 2

Schakel het apparaat uit door de stekker van het netsnoer uit de aansluiting aan de achterkant van het apparaat te halen. Draai de schroeven los waarmee de rechter zijkap van de systeemeenheid is bevestigd (van achteren gezien). Verwijder het deksel door het naar u toe te trekken.

Stap 3

Verwijder de connectoren op de kabels die de stroomvoorziening van alle randapparatuur (harde schijven, optische schijven, kaartlezers, enz.) verlaten. Koppel het apparaat los van het moederbord. Het verbindt het met twee of drie stompjes, waarvan er één eindigt in een connector met twintig en de andere met vier contacten. Druk op de connectorvergrendelingen om ze uit de sleuven te halen.

Stap 4

Verwijder de voeding van de computer als u van plan bent deze tijdens het gebruik te inspecteren. Draai de schroeven los waarmee het aan de achterkant van de systeemeenheid is bevestigd. Schuif het apparaat voorzichtig naar binnen en verwijder het vervolgens uit de behuizing.

Stap 5

Bepaal een van de nul, evenals de startaansluiting van de voedingsconnector, die twintig pinnen heeft (deze was eerder losgekoppeld van het moederbord). Plaats de connector zo dat uw blik is gericht op de gaten in de aansluitingen en de retentievergrendeling zich bovenaan bevindt. De vierde van links in de bovenste rij is de trigger, en die rechts en links ervan zijn nul. Gewoonlijk hebben de draden die naar de nulcontacten worden gebracht een zwarte isolatie en degene die op de startcontact past, is groen.

Stap 6

Sluit de voeding aan op het lichtnet. Steek de connector van de voedingskabel in de aansluiting aan de achterkant van het apparaat. Steek de stekker in het stopcontact. Als de voeding een schakelaar heeft, zorg er dan voor dat deze in de aan-stand staat.

Stap 7

Schakel de voeding in zonder het moederbord. Gebruik een paperclip of een pincet om de start- en nulcontacten te sluiten die in de vijfde stap zijn geïdentificeerd. Als de koelventilator van het apparaat goed is, begint deze te draaien. De voeding wordt uitgeschakeld zodra het contact tussen het start- en nulcontact wegvalt.

Aanbevolen: