Hoe Een Voeding Te Starten Zonder Een Computer?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Voeding Te Starten Zonder Een Computer?
Hoe Een Voeding Te Starten Zonder Een Computer?

Video: Hoe Een Voeding Te Starten Zonder Een Computer?

Video: Hoe Een Voeding Te Starten Zonder Een Computer?
Video: Wat te doen bij geen signaal? 2024, April
Anonim

Ondanks het feit dat het niet wordt aanbevolen om de voeding zonder computer te gebruiken, zijn er soms situaties waarin dit nodig is. Bijvoorbeeld als het gaat om het controleren van de prestaties van de voeding voordat u deze in een andere systeemeenheid installeert. Het riskeren van nieuwe componenten is op zijn zachtst gezegd niet helemaal rationeel, daarom dreigt het starten van een voeding zonder computer met minder verliezen dan die kunnen optreden wanneer een sterke spanning het moederbord beschadigt.

Het wordt niet aanbevolen om de voeding te gebruiken zonder een computer
Het wordt niet aanbevolen om de voeding te gebruiken zonder een computer

instructies:

Stap 1

Sluit de voeding aan op een stopcontact met een geschikte spanning. Soms omvat het ontwerp van het apparaat de aanwezigheid van schakelaars aan de achterkant van de behuizing. Met behulp hiervan wordt een bepaald niveau van bedrijfsspanning ingesteld of wordt de voeding zelf ingeschakeld. In het laatste geval is het gewoon een extra schakelaar. Als er dergelijke schakelaars zijn, zet deze dan in de gewenste stand.

Stap 2

Aangezien het niet wordt aanbevolen om één voeding zonder spanningsverbruikers te gebruiken, sluit u er oude apparaten op aan, bijvoorbeeld een schijf of een harde schijf, die u niet erg vindt om als besturingscomponenten te gebruiken.

Stap 3

Het grootste probleem bij het starten van de voeding zonder is dat wanneer u deze normaal inschakelt, dat wil zeggen wanneer u op de "Power" -knop op de behuizing van de systeemeenheid drukt, de overeenkomstige contacten via het moederbord worden gesloten. Daarom moet u het indrukken ervan simuleren door zelf de pinnen van de connector te sluiten die spanning aan het moederbord levert. Om de voeding zonder computer te starten, moet u handmatig de 14 (PS_ON) en 15 (GND) pinnen op de hoofdconnector kortsluiten. Vaak komen ze overeen met zwarte en groene draden. Deze pinnen bevinden zich aan dezelfde kant van de connector als de extra houder waarmee deze aan de overeenkomstige socket op het moederbord wordt bevestigd. Om je niet te vergissen met de contacten, is het beter om vooraf het aansluitschema van je voeding te bestuderen.

Aanbevolen: