Hoe Een Voeding Te Starten Zonder Een Moederbord?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Voeding Te Starten Zonder Een Moederbord?
Hoe Een Voeding Te Starten Zonder Een Moederbord?

Video: Hoe Een Voeding Te Starten Zonder Een Moederbord?

Video: Hoe Een Voeding Te Starten Zonder Een Moederbord?
Video: How To Jump Start A Power Supply (PSU) 2024, Mei
Anonim

Het starten van een voeding zonder moederbord is meestal nodig wanneer u de gezondheid ervan moet controleren of deze moet gebruiken om andere apparaten van stroom te voorzien. De meeste computers hebben ATX schakelende voedingen die vanaf het moederbord lopen. Maar de voeding aanzetten zonder hem op het moederbord aan te sluiten is niet zo moeilijk.

Hoe een voeding te starten zonder een moederbord?
Hoe een voeding te starten zonder een moederbord?

instructies:

Stap 1

Voer alle handelingen voor het loskoppelen en aansluiten van connectoren en draden uit terwijl de computer is uitgeschakeld. In de toekomst zult u spanning moeten aanbrengen terwijl de computerkap is verwijderd. Vergeet veiligheidsmaatregelen niet: u hebt live installatie-elementen in een open toestand.

Stap 2

Verwijder de kap van de computer, koppel de connector van de kabel los van de voeding naar het moederbord. Dit is meestal een 20- of 24-pins connector.

Stap 3

Zorg ervoor dat na het loskoppelen van de voeding van het moederbord, deze niet onbelast blijft. Meestal blijft er iets aangesloten, zoals een cd- of dvd-station, een harde schijf - dat is genoeg. Schakelende voedingen mogen nooit zonder belasting worden ingeschakeld.

Stap 4

Zoek de PS-ON- en GND-pinnen op de connector die u hebt losgekoppeld van het moederbord. PS-ON is de 14e pin van de connector en de draad erop is bijna altijd groen. Soms is het grijs - Chinese fabrikanten verwarren de Engelse woorden groen en grijs. GND (massa) is de 5e pin van de connector, de draad erop is altijd zwart. Om er zeker van te zijn dat je de juiste draden hebt gevonden, kijk je naar de inscripties op het voedingsbord naast de punten waar de draden zijn gesoldeerd. Om de voeding in te schakelen, sluit u gewoon de PS-ON- en GND-draden aan en zet u vervolgens spanning op de voeding.

Stap 5

Als u wilt dat de voeding onmiddellijk wordt ingeschakeld nadat u de voeding hebt ingeschakeld, laat u de PS-ON- en GND-draden aangesloten. Maar het is beter om er een soort schakelaar tussen te zetten en de voeding ermee aan te zetten nadat de stroom is ingeschakeld.

Stap 6

Als u de voeding niet inschakelt om te testen, maar voor langdurig gebruik met andere apparaten, houd er dan rekening mee dat het op de voeding aangegeven vermogen het piekvermogen is. Het gemiddelde vermogen, berekend voor een lange gebruiksduur, is beduidend lager. Apparaten met zo'n totaal vermogen kun je dus niet langdurig aansluiten.

Aanbevolen: