Een Voeding Inschakelen Zonder Moederbord

Inhoudsopgave:

Een Voeding Inschakelen Zonder Moederbord
Een Voeding Inschakelen Zonder Moederbord

Video: Een Voeding Inschakelen Zonder Moederbord

Video: Een Voeding Inschakelen Zonder Moederbord
Video: How to turn on a power supply unit without a computer? 2024, Mei
Anonim

De werking van een computer leidt, net als elke andere techniek, vroeg of laat tot verschillende storingen. Als uw computer eenmaal niet meer reageert op het indrukken van de aan / uit-knop, is uw voeding of moederbord waarschijnlijk kapot. In dit geval is het onpraktisch om meteen naar een computerwinkel te rennen en een nieuwe voeding of kaart te kopen, omdat je niet zeker weet wat er precies defect is. U kunt een storing van de voeding uitsluiten of bevestigen als u deze los van het moederbord probeert in te schakelen.

Een voeding inschakelen zonder moederbord
Een voeding inschakelen zonder moederbord

Noodzakelijk

Computer, moederbord, voeding, paperclip of pincet, basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Koppel de computer los van het stroomnet door de netwerkkabel los te koppelen. Verwijder het deksel van de systeemeenheid door de bevestigingsschroeven met een schroevendraaier los te draaien. Plaats vervolgens de systeemeenheid op de vloer en koppel de voedingskabels los van de connectoren op de systeemkaart. Koppel in dit geval de voeding niet los van de drive, aangezien deze onder belasting moet worden ingeschakeld.

Stap 2

Haal de kabel uit de voeding (die was losgekoppeld van het moederbord). Je zult zien dat er 20 pinnen op zitten, die elk één draad accepteren. Zoek de groene draad en gebruik bijvoorbeeld een paperclip of een pincet om deze op een zwarte te pinnen. Neem daarna het netsnoer en steek het met het ene uiteinde in een stopcontact en met het andere uiteinde in het stopcontact.

Stap 3

Als de voeding wordt ingeschakeld (de koeler begint te werken en de schijf-LED gaat branden), ligt de oorzaak van de storing hoogstwaarschijnlijk in het moederbord. Als het niet wordt ingeschakeld, is de voeding defect en moet u een nieuwe kopen.

Aanbevolen: