Hoe De Voeding Aan Te Zetten Zonder Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe De Voeding Aan Te Zetten Zonder Een Computer
Hoe De Voeding Aan Te Zetten Zonder Een Computer

Video: Hoe De Voeding Aan Te Zetten Zonder Een Computer

Video: Hoe De Voeding Aan Te Zetten Zonder Een Computer
Video: Zo bouw jij je eigen (gaming) PC! 2024, April
Anonim

Er zijn momenten waarop u de voeding moet inschakelen zonder deze op de computer aan te sluiten. Vaak is het gewoon nodig om te controleren of de voedingseenheid na een lange onderbreking in de werking normaal werkt. Of u hoeft alleen maar het geluidsniveau van de ventilator te controleren voordat u beslist of u deze in uw computer wilt installeren of misschien op zoek bent naar een ander model.

Hoe de voeding aan te zetten zonder een computer
Hoe de voeding aan te zetten zonder een computer

instructies:

Stap 1

Voedingen die tegenwoordig worden geproduceerd, voldoen aan de ATX-standaard. Ze hebben allemaal een standaardinterface voor aansluiting op het moederbord van de computer. Voordat u de bewerking uitvoert, die hieronder wordt beschreven, moet u controleren welke standaard voor de werking van uw voeding is. Deze informatie is in de regel direct op de PSU zelf te vinden. De standaard van de te testen eenheid moet exact ATX zijn. Als uw voeding van een andere standaard is (wat zeer onwaarschijnlijk is), werkt de onderstaande methode niet voor u.

Stap 2

Bestudeer uw voeding zorgvuldig. Let op de connector waarmee hij op het moederbord aansluit, namelijk de twintigste pin-connector. Hier bevindt zich het contact dat de voeding start. Bekijk deze connector nu eens van dichterbij. Aan een van de zijkanten bevindt zich een vergrendeling, met behulp waarvan een verbinding met het moederbord tot stand wordt gebracht. Aan de kant waar de vergrendeling zich bevindt, moet je de vierde vinden aan de rechterkant van de twintigste pin van de pin-interface (er is een groene draad op aangesloten, zeer zelden kan de kleur van de draad anders zijn).

Stap 3

Neem een kort stuk draad en strip de isolatie aan beide kanten. Sluit het ene uiteinde van de draad aan op de vierde pin (waar de groene draad zit) en het andere op een andere pin op deze connector die op de zwarte draad past. Het is het beste als u verbinding maakt met het aangrenzende, derde pin-contact.

Stap 4

Sluit vervolgens de voedingskabel aan op het apparaat en steek deze vervolgens in. Direct daarna begint de PSU-koeler te draaien en gaat de voeding werken. Het proces van zijn werk zonder belasting zou niet lang moeten duren. Controleer alles wat u nodig hebt (geluidsniveau, werking van de unit) en schakel de voedingseenheid uit van het netwerk. Het wordt aanbevolen om deze werkingsmodus van de voeding niet langer dan vijf minuten te gebruiken.

Aanbevolen: