Waar Slaat Windows Schermafbeeldingen Op?

Inhoudsopgave:

Waar Slaat Windows Schermafbeeldingen Op?
Waar Slaat Windows Schermafbeeldingen Op?

Video: Waar Slaat Windows Schermafbeeldingen Op?

Video: Waar Slaat Windows Schermafbeeldingen Op?
Video: Top 5 voorgeïnstalleerde handige Windows 10 programma's 2024, Mei
Anonim

Om een screenshot te maken, moet u op de knop Print Screen drukken. Na het indrukken van de gekoesterde toets komt een onervaren gebruiker echter vaak in verwarring: er is niets gebeurd! Waar is het noodlottige dossier gebleven?

Waar slaat Windows schermafbeeldingen op?
Waar slaat Windows schermafbeeldingen op?

Wat is een screenshot en waar wordt het mee gegeten?

Bij het werken met een computer is het vaak nodig om aan derden te laten zien wat je nu op je monitor ziet. Als u bijvoorbeeld geconfronteerd wordt met een storing of met een onbekend programma werkt, kunt u een specialist om hulp vragen door hem een foto te sturen met een afbeelding van het probleem. Zo'n afbeelding wordt een screenshot of scherm genoemd.

Druk op de knop Print Screen (PrtScn) om een screenshot te krijgen. Meestal bevindt deze knop zich in de rechterbovenhoek van het toetsenbord, rechts van de functietoetsen F1 - F12. Nadat u op de PrtScn-toets hebt gedrukt, slaat Windows de schermafbeelding op het klembord op - een virtuele tijdelijke gegevensopslag.

Om de resulterende afbeelding te bekijken of naar iemand te verzenden, moet u deze opslaan op de harde schijf van uw computer. Elke grafische editor zal je hierbij helpen. De gemakkelijkste en meest betaalbare optie is Paint. Het is een standaardprogramma dat te vinden is op elke computer met het Windows-besturingssysteem.

Hoe maak je een screenshot

Dus na het indrukken van de PrtScn-toets in de linkerbenedenhoek van het scherm, vinden we het menu "Start" en selecteren vervolgens "Programma's" - "Standaard" - Paint. In de besturingssystemen Windows XP en Windows Vista in het menu "Bewerken", selecteer "Plakken". In nieuwere versies van Windows (vanaf Windows 7) bevindt de knop "Invoegen" zich in het hoofdmenu van het programma. U kunt ook op de toetscombinatie Ctrl + V drukken - deze sneltoetsen werken in alle versies van Windows. Het beeld van alles wat op uw monitor staat, wordt van het klembord naar het werkgebied van de grafische editor overgebracht.

Indien nodig kunt u de resulterende afbeelding bewerken door al het overbodige weg te knippen. Om dit te doen, drukt u op de knop "Selecteren", gebruikt u de muis om het gebied van de afbeelding te selecteren dat u wilt opslaan en drukt u op de knop "Bijsnijden". U kunt ook tekst toevoegen of iets markeren met de gereedschappen Type en Potlood. Wanneer de afbeelding klaar is, klikt u op "Opslaan" en geeft u in het dialoogvenster dat verschijnt de map op waarin de schermafbeelding wordt opgeslagen. Voordat u opslaat, kunt u het afbeeldingsformaat selecteren - PNG, JPEG, BMP, TIFF of GIF.

Kleine trucjes

Om een afbeelding van één actief venster te krijgen, drukt u tegelijkertijd op de Alt-toets met de PrtScn-toets. De afbeelding van slechts één geopend programma wordt naar het klembord gekopieerd.

Optioneel kunt u een afbeelding invoegen in een Microsoft Word-document. Nadat u op de PrtScn-toets hebt gedrukt, start u het programma en selecteert u het item "Plakken" in het menu of gebruikt u de sneltoets Ctrl + V. De afbeelding verschijnt in het Word-bestand.

Windows 7 heeft de tool Schaar. Met zijn hulp kunt u een afbeelding van het hele scherm of een deel ervan krijgen. Om dit te doen, selecteert u het gereedschap Schaar in het menu Start, klikt u op de knop Nieuw en selecteert u het gebied van de afbeelding dat u wilt vastleggen.

In Windows 8 wordt de schermafbeelding automatisch opgeslagen in de Computer Image Library in de map Screenshots nadat u tegelijkertijd op de Win + PrtScn-toetsen hebt gedrukt.

Aanbevolen: