Schermafbeeldingen Maken

Schermafbeeldingen Maken
Schermafbeeldingen Maken

Video: Schermafbeeldingen Maken

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: schermafbeeldingen maken op PC 2023, Januari-
Anonim

Veel gebruikers hebben te maken met de noodzaak om van tijd tot tijd een screenshot (een momentopname van het scherm) te maken. Het is vermeldenswaard dat velen onmiddellijk op zoek gaan naar verschillende specifieke programma's die zijn ontworpen om schermafbeeldingen te maken. Maar is hier zo'n dringende behoefte aan?

Schermafbeeldingen maken
Schermafbeeldingen maken

In de meeste gevallen natuurlijk niet - aangezien het heel goed mogelijk is om rond te komen met de standaard ingebouwde tools van het Windows-besturingssysteem. En het is helemaal niet nodig om extra software op uw computer te installeren, ook al heeft deze de meeste mogelijkheden. Let dus eerst op het toetsenbord - er zit een speciale Print Screen (PrtScn) -toets op, die is ontworpen om "foto's te maken" van het scherm.

Deze bevindt zich in de meeste gevallen in de rechterbovenhoek van het toetsenbord. Er zijn twee manieren om deze sleutel te gebruiken. Als je gewoon op de Print Screen-toets drukt, wordt er een "foto" van het hele scherm gemaakt (samen met alle geopende vensters, actief en inactief). Als u op Print Screen drukt in combinatie met de Alt-toets, wordt er slechts één venster "gefotografeerd" - het huidige actieve. Nadat u op een toets of toetsencombinatie heeft gedrukt, wordt de afbeelding, de voltooide schermafbeelding, gemaakt en op het klembord geplaatst. Om het op welke manier dan ook te gebruiken (bijvoorbeeld door het per post te verzenden), moet u de afbeelding met een grafische editor van het klembord halen.

De eenvoudigste versie van de grafische editor is de Paint-editor die al in het besturingssysteem is ingebouwd. Het verschilt niet in complexiteit en multifunctionaliteit, maar de mogelijkheden zijn voldoende om met een screenshot te werken. Een andere optie is om een ​​"screenshot" in de geopende gewenste applicatie in te voegen (bijvoorbeeld in de teksteditor Word). Nadat u een afbeelding van het klembord in een bestand hebt geplakt, moet u deze (indien nodig) verwerken en vervolgens het bestand opslaan op een handige locatie op uw computer.

Populair per onderwerp