Schermafbeeldingen Maken Van Games

Inhoudsopgave:

Schermafbeeldingen Maken Van Games
Schermafbeeldingen Maken Van Games

Video: Schermafbeeldingen Maken Van Games

Video: Schermafbeeldingen Maken Van Games
Video: Screenshots van games raden | Wedden dat ik het kan 2024, Mei
Anonim

Veel fans van computergames willen de beste gamemomenten vastleggen om screenshots op internet te uploaden, aan vrienden te laten zien of als souvenir te bewaren. Hoe maak je screenshots van games? We zullen hierover praten in dit artikel.

Screenshot van het spel "Trino"
Screenshot van het spel "Trino"

instructies:

Stap 1

Raadpleeg de spelinstellingen in het hoofdmenu. Selecteer het gedeelte "controle" of "toetsen". Sommige games bieden de mogelijkheid om rechtstreeks in de game zelf schermafbeeldingen te maken door op één knop te drukken. Nadat u een schermafbeelding van het spel hebt gemaakt, wordt de afbeelding opgeslagen in de spelmap (bijvoorbeeld "C: / Programmabestanden / Spelnaam / Schermafbeeldingen").

Als je in de game-instellingen niets vergelijkbaars met "maak een screenshot" hebt gevonden, druk je gewoon op de knop "PrtSc SysRq" (op sommige toetsenborden "PrintScreen SysRq") op het juiste moment van het spel. Meestal bevindt deze toets zich bovenaan tussen het primaire en secundaire numerieke toetsenbord. Ga na het beëindigen van het spel naar de standaardeditor "Paint" en druk op de knop "plakken" of CTRL + V op het toetsenbord. Je maakt dus een screenshot van het spel. Sla vervolgens het resulterende bestand op. Deze methode is handig voor degenen die een of twee screenshots nodig hebben.

Maar hoe maak je in één keer veel screenshots van games? Voor dergelijke doeleinden zijn verschillende gratis programma's beschikbaar, zoals "Snaglt", "Ashampoo Magical Snap", "FastStone Capture", "ScreenGrab", "MWSnap", enz. Na het installeren en starten van het programma, elke keer dat u op de " PrtSc SysRq”-knop, ofwel de ingestelde toetscombinatie van uw keuze, alle nieuwe en nieuwe schermafbeeldingen van games worden automatisch opgeslagen op de harde schijf van de computer in de map die is opgegeven in de programma-instellingen voor het maken van schermafbeeldingen van games. Het is ook vermeldenswaard dat u met programma's voor het maken van schermafbeeldingen of foto's van het scherm niet alleen het hele scherm kunt vastleggen, maar ook delen van het beeld of bepaalde gebieden.

Aanbevolen: