Hoe Zorg Je Ervoor Dat De Computer Niet Bevriest?

Inhoudsopgave:

Hoe Zorg Je Ervoor Dat De Computer Niet Bevriest?
Hoe Zorg Je Ervoor Dat De Computer Niet Bevriest?

Video: Hoe Zorg Je Ervoor Dat De Computer Niet Bevriest?

Video: Hoe Zorg Je Ervoor Dat De Computer Niet Bevriest?
Video: Computer loopt vast of bevriest 2024, Mei
Anonim

Elke gebruiker kreeg te maken met een computerbevriezing. Dit is een nogal onaangename gebeurtenis die je altijd verrast. Computerbevriezingen kunnen om verschillende redenen optreden. Daarom is het eerst de moeite waard om de oorzaken van de bevriezing te bepalen en deze vervolgens te elimineren.

Hoe zorg je ervoor dat de computer niet bevriest?
Hoe zorg je ervoor dat de computer niet bevriest?

instructies:

Stap 1

De belangrijkste reden voor het vastlopen van de computer is gerelateerd aan de onstabiele werking van het systeem of hardwarefouten. In het bijzonder kan de computer vastlopen als gevolg van processorproblemen. Dit kan gebeuren door het optreden van verschillende apparatuurdefecten, onvoldoende koeling en een stroomstoot.

Stap 2

Als uw computer vastloopt door instabiliteit van het systeem, moet u maatregelen nemen om het systeem te versnellen en te optimaliseren. Meestal begint het systeem te bevriezen na een lange gebruiksperiode. Het register raakt verstopt, fragmentatie neemt toe, fouten verschijnen als gevolg van onbeholpen gebruikersacties.

Stap 3

Voer een volledige diagnose van uw computer uit met behulp van speciale hulpprogramma's. Gebruik vervolgens de programma's, reinig het register, scan harde schijven op fouten. Vergeet ook niet een virusscan uit te voeren. Vaak treden hierdoor fouten op en als gevolg daarvan loopt de computer vast. Defragmenteer uw harde schijven om uw systeem te versnellen.

Stap 4

Als de reden voor het ophangen in de apparatuur ligt, dan is alles hier veel serieuzer. Controleer de processorkoeling. Bewaak de processortemperatuur met behulp van BIOS of speciale programma's. Verbeter de koeling. Mogelijk hebt u ook een volledige diagnose van de apparatuur en de gedeeltelijke vervanging ervan nodig. Als de computer vastloopt of opnieuw opstart als gevolg van onstabiele hardware, is dit het eerste teken van veroudering en storing.

Stap 5

Ook kan de computer vastlopen met een grote belasting van RAM. Dit geldt voor gebruikers van wie het RAM-geheugen niet groter is dan één gigabyte. U kunt zien hoeveel uw geheugen wordt gebruikt met behulp van de taakbeheerder. Het tabblad "Prestaties" toont de belasting van uw RAM. Bij gebrek aan middelen moet u het geheugen vergroten door een strip aan te schaffen.

Aanbevolen: