Zorg Voor Uw Computer

Zorg Voor Uw Computer
Zorg Voor Uw Computer

Video: Zorg Voor Uw Computer

Video: Zorg Voor Uw Computer
Video: Extramurale zorg Medewerker-Portaal 2024, April
Anonim

Nu is niemand verrast door de aanwezigheid van een computer in huis. De computer dient als middel om te werken, te communiceren, te spelen, te leren, te ontwikkelen en natuurlijk om de nodige informatie te verkrijgen. Maar niet elke gebruiker besteedt voldoende aandacht aan de zorg voor een computer. Er zijn enkele tips die u kunt gebruiken om een langere levensduur van uw computer te garanderen.

Zorg voor uw computer
Zorg voor uw computer

Uw computer vervoeren

Bij het vervoeren van een computer is het belangrijk om voorzichtig te zijn, het is onmogelijk dat de computer wordt ingeschakeld, u hoeft computers niet hard te schudden en plotselinge bewegingen te vermijden. Dit geldt ook voor de laptop.

Uw computer afsluiten

Als de computer is aangesloten op het netwerk, hoeft u deze niet onnodig te verlaten, vooral niet als de sessie kort is.

Als er spanningspieken in het netwerk zijn, is het de moeite waard om een ononderbroken stroomvoorziening te gebruiken om de computer te beschermen tegen overbelasting, spanningspieken en ongeplande netwerkstoringen.

Luchtstroomregeling

Er zijn speciale ventilatiegaten in de systeemeenheid, evenals in de computer zelf, deze mogen niet worden afgedekt. U kunt een luchtbevochtiger installeren die op de USB-connector wordt aangesloten.

Computerbediening

Vermijd het morsen van vloeistoffen en voedselresten in de computer. Plaats ook geen andere vreemde voorwerpen op de computer, vooral de monitor is onderhevig aan mechanische belasting. Veeg de monitor af met een zachte, vochtige doek zonder alcohol te gebruiken.

Correcte monitorinstallatie

De monitor moet uit de buurt van fel zonlicht worden geïnstalleerd. Direct na aankoop zal de monitor in contrast en helderheid naar een comfortabel niveau moeten worden afgesteld. U hoeft de monitor en de computer zelf niet in de directe nabijheid van een warmtebron te installeren.

Stofreiniging

Het schoonmaken van het toetsenbord van een computer is een must, omdat de aanwezigheid van stof en vuil de prestaties negatief kan beïnvloeden. Veeg een of twee keer per week stof van de computer en van alle accessoires, inclusief de systeemeenheid, het toetsenbord en de printer. Gebruik hiervoor speciale computerservetten. Het is beter om de interne componenten van de systeemeenheid eenmaal per jaar schoon te maken, hiervoor moet deze volledig worden gedemonteerd. Als u het computerapparaat kent, kunt u het zelf doen of contact opnemen met een servicecentrum. In het servicecentrum weten specialisten veel beter welke onderdelen het meeste stof ophopen.

Het toetsenbord schoonmaken

Het toetsenbord verdient speciale aandacht, omdat dit het meest werkgebied is bij het gebruik van een computer. Het toetsenbord moet dagelijks worden afgeveegd met een vochtige doek. Om stof en vuil te verwijderen dat in de computerknoppen is gezakt, moet je een stofzuiger gebruiken. Er zijn nu speciale stofzuigers te koop die werken met een USB-kabel. Het beste effect kan worden bereikt door het toetsenbord af te spoelen, hiervoor moet het volledig worden gedemonteerd. Om later niet in de war te raken over de positie van de knoppen, moet u ze eerst fotograferen en afdrukken.

De sleutels moeten worden ondergedompeld in desinfecterend water of zeepsop. Na het wassen worden de sleutels afgeveegd, afgespoeld met koud water en gedroogd, en vervolgens teruggezet op hun oorspronkelijke plaats. Onthoud dat een goede verzorging van uw computer ervoor zorgt dat u uw computer kunt blijven gebruiken.

Aanbevolen: