Hoe Computer Bevriest Op Te Lossen

Inhoudsopgave:

Hoe Computer Bevriest Op Te Lossen
Hoe Computer Bevriest Op Te Lossen

Video: Hoe Computer Bevriest Op Te Lossen

Video: Hoe Computer Bevriest Op Te Lossen
Video: Computer loopt vast of bevriest 2024, Mei
Anonim

Een vastgelopen computer veroorzaakt veel overlast voor gebruikers. Er zijn verschillende belangrijke redenen voor de trage werking en het vastlopen van de computer, namelijk: gebrek aan RAM, overbelaste opstartprogramma's, crashes en onjuiste werking van het besturingssysteem, virussen. Hieronder worden deze redenen in meer detail besproken, evenals mogelijke opties om deze problemen op te lossen.

Hoe computer bevriest op te lossen
Hoe computer bevriest op te lossen

Noodzakelijk

Computer

instructies:

Stap 1

Onvoldoende hoeveelheid RAM (random access memory). Het probleem van een kleine hoeveelheid geheugen komt het duidelijkst tot uiting in de trage werking van de computer wanneer verschillende programma's tegelijkertijd worden uitgevoerd of wanneer de nieuwste, veeleisende games op de computerbronnen worden uitgevoerd. Met de release van de nieuwste besturingssystemen (bijvoorbeeld Windows 7) en nieuwe softwareproducten is dit probleem ook behoorlijk relevant geworden. Om dit probleem op te lossen, installeert u extra geheugenmodules in uw computer. Zorg ervoor dat je moederbord dit type geheugen ondersteunt en dat er vrije slots zijn. In de moderne realiteit heb je minimaal 2 Gb geheugen nodig voor normaal gebruik.

Stap 2

Een groot aantal opstartprogramma's. Als bij het opstarten van het besturingssysteem veel programma's tegelijk worden geladen, zal de computer vertragen en vastlopen. Klik op "Start - Uitvoeren" en voer het commando Msconfig in. Schakel vervolgens op het tabblad Opstarten de selectievakjes uit voor de toepassingen die u niet nodig hebt. Dit optimaliseert de prestaties van uw computer en vermindert de kans op vastlopen.

Stap 3

Schadelijke programma's (virussen, wormen, Trojaanse paarden, enz.) Virussen kunnen veel computerbronnen verbruiken. Bovendien bedreigt de aanwezigheid van virussen op uw computer u met het verlies van belangrijke bestanden, in sommige gevallen - diefstal van vertrouwelijke informatie en andere onaangename gevolgen. Zorg er daarom voor dat u een antivirusprogramma van hoge kwaliteit op uw computer installeert en de databases regelmatig bijwerkt. Het is noodzakelijk om het een regel te maken om minstens één keer per week een volledige scan op virussen van alle computerschijven uit te voeren.

Stap 4

Besturingssysteem crasht. Crashes van het besturingssysteem kunnen ook leiden tot trage pc-prestaties en vastlopen. Voer een systeemherstel uit via "Start-> Alle programma's-> Accessoires-> Systeemwerkset-> Systeemherstel". Als het herstel mislukt, kan het in sommige gevallen gemakkelijker zijn om het besturingssysteem opnieuw te installeren (met behoud van de gegevens).

Aanbevolen: