Hoe Zorg Je Voor Je Computer?

Inhoudsopgave:

Hoe Zorg Je Voor Je Computer?
Hoe Zorg Je Voor Je Computer?

Video: Hoe Zorg Je Voor Je Computer?

Video: Hoe Zorg Je Voor Je Computer?
Video: MAAK JE PC SNELLER IN 5 STAPPEN! WERKT IN 2021! 2024, Mei
Anonim

Computers nemen tegenwoordig een groot deel van ons leven in beslag. Ze zijn overal te vinden - op het werk en thuis, op straat en in winkels. Helaas kunnen er tijdens het gebruik van de computer verschillende systeemstoringen optreden die de werking van de apparatuur kunnen beïnvloeden. De reparatie kan de eigenaar een flink bedrag kosten. Het is dus het beste om meteen goed voor uw computer te zorgen.

Hoe zorg je voor je computer?
Hoe zorg je voor je computer?

instructies:

Stap 1

Reinig de monitor met speciale doekjes. Ze kunnen gemakkelijk worden gekocht bij elke computerwinkel. Veeg de monitor niet af met natte lappen of glasreiniger. Anders berokkent u hem onherstelbare schade.

Stap 2

Veeg het toetsenbord elke dag schoon met een vochtige doek. Dit is het meest gebruikte onderdeel van de computer, dus het herbergt veel ziektekiemen. Het is je vast al opgevallen dat er plekken op het toetsenbord zijn waar het onmogelijk is om vuil te krijgen. Deze gebieden kunnen worden schoongemaakt met een borstel. Er is ook een radicalere manier: draai het toetsenbord om en klop meerdere keren op de tafel.

Stap 3

Alle andere onderdelen die zich aan de oppervlakte bevinden, hebben geen speciaal onderhoud nodig. Er zijn echter enkele algemene richtlijnen: veeg ze minstens één keer per week schoon en gebruik niet veel water. In winkels kunt u speciale producten kopen die exclusief zijn ontworpen voor computeronderhoud.

Stap 4

Reinig de systeemeenheid. Gebruik een schroevendraaier om het deksel van de behuizing te openen. Verwijder stof van het ventilatierooster en de voeding. Houd de koeler met uw vinger vast en stofzuig de onderdelen heel voorzichtig met het minimale vermogen.

Stap 5

Vergeet niet om uw computer correct aan en uit te zetten. Het is beter om geen computer te gebruiken zonder de noodzaak ervan. Tussen het in- en uitschakelen moet minimaal 30 seconden zitten. Deze regel kan niet worden genegeerd. Tijdens deze intervallen vinden er verschillende belangrijke processen plaats in de computer. Anders is de kans groot dat de levensduur van uw pc wordt verkort. Als u de systeemeenheid van het netwerk moet verwijderen, wacht dan tot deze volledig is uitgeschakeld.

Aanbevolen: