Hoe U Ervoor Kunt Zorgen Dat Uw Computer Niet Langer Langzamer Wordt

Inhoudsopgave:

Hoe U Ervoor Kunt Zorgen Dat Uw Computer Niet Langer Langzamer Wordt
Hoe U Ervoor Kunt Zorgen Dat Uw Computer Niet Langer Langzamer Wordt

Video: Hoe U Ervoor Kunt Zorgen Dat Uw Computer Niet Langer Langzamer Wordt

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: MAAK JE PC SNELLER IN 5 STAPPEN! WERKT IN 2021! 2023, Januari-
Anonim

Wordt uw computer trager, gaan mappen lang open, draaien programma's hard, loopt het systeem vaak vast? Wees niet nerveus en haast je niet om te klagen dat de computer hopeloos verouderd is. We laten u enkele trucs zien waarmee u uw computer met 25-50 procent kunt versnellen!

Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw computer niet langer langzamer wordt
Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw computer niet langer langzamer wordt

instructies:

Stap 1

Laten we een Schijfopruiming doen.Het systeem opschonen van "vuilnis". We starten met het standaard reinigingsprogramma.

Voor Windows 7: "Start -> Alle programma's -> Accessoires -> Systeemwerkset -> Schijfopruiming" (klik met de rechtermuisknop -> "Als administrator uitvoeren").

Voor Windows XP: "Start -> Alle programma's -> Accessoires -> Systeemwerkset -> Schijfopruiming"

Als u meerdere harde schijven op uw computer hebt geïnstalleerd (of één is opgesplitst in meerdere logische), dan verschijnt er een venster met de vraag welke van deze schijven u moet opschonen. Selecteer het vereiste systeemstation waarop WINDOWS is geïnstalleerd. (Dan kunt u deze procedure beter met alle computerschijven uitvoeren).

Controleer alle voorgestelde items in het vak, klik op "OK" - en wacht. Het kan zijn dat u lang moet wachten, afhankelijk van de "prullenbak" van het systeem

Stap 2

Laten we nu de harde schijf van de computer controleren op fouten en storingen. Sluit eerst alle actieve programma's en verwijder alle externe media (flashdrives, harde schijven, enz.). Voor Windows XP en Windows 7 is de procedure hetzelfde.

Open het venster "Deze computer" in de "verkenner". Klik met de rechtermuisknop op de systeemschijf of partitie van deze schijf en selecteer "Eigenschappen". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Service" en klik daar op de knop "Controleren". Er wordt een klein venster geopend waarin u de 2 gepresenteerde controlepunten moet aanvinken en op de knop "Start" moet drukken.

Er verschijnt een bericht waarin staat dat Windows de schijf die momenteel in gebruik is niet kan controleren en zal aanbieden dit te doen na een herstart. Klik op Schema Check Disk voor Windows 7 en Ja voor Windows XP. Start je computer opnieuw op. Na het opnieuw opstarten begint de geplande schijfcontrole in de tekstmodus. Totdat het is voltooid, start het besturingssysteem niet. De controle zal hoogstwaarschijnlijk veel tijd in beslag nemen, dus het is handiger om deze uit te voeren op een moment dat de computer niet nodig is (laat hem bijvoorbeeld een nacht staan).

Stap 3

De volgende stap is het defragmenteren van de systeemschijf. We starten het standaard schijfdefragmentatieprogramma.

Voor Windows 7: "Start -> Alle programma's -> Accessoires -> Systeemwerkset -> Schijfdefragmentatie" (klik met de rechtermuisknop -> "Als administrator uitvoeren").

Voor Windows XP: "Start -> Alle programma's -> Accessoires -> Systeemwerkset -> Schijfdefragmentatie"

Selecteer in het geopende venster de schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd en klik op de knop "Schijfdefragmentatie". (Dan kunt u deze procedure beter met alle computerschijven uitvoeren).

Stap 4

Nu zullen we "pozhamanim" met de grootte van het wisselbestand.

Voor Windows XP: "Klik met de rechtermuisknop op Deze computer -> Eigenschappen -> Geavanceerd -> Prestaties -> Opties -> Geavanceerd -> Virtueel geheugen -> Wijzigen".

Voor Windows 7: "Klik met de rechtermuisknop op" Computer "-> Eigenschappen -> Geavanceerde instellingen -> Prestaties -> Instellingen -> Geavanceerd -> Virtueel geheugen -> Wijzigen.

Selecteer in het geopende venster "Specify size" ("Aangepast formaat" voor XP)

Nu vermenigvuldigen we de volledige hoeveelheid RAM met 1, 5 (als het erg klein is, dan met 2). De resulterende waarde wordt geschreven in de velden "Oorspronkelijke grootte" en "Maximale grootte"

(En als uitzondering, als de computer 4 gigabyte RAM heeft en Windows XP is geïnstalleerd, dan kun je een kleine waarde instellen, bijvoorbeeld 512 megabyte)

Stap 5

Schakel ongebruikte services uit. "Start -> Configuratiescherm -> Systeembeheer -> Services". In deze grote lijst van alle diensten bestuderen we de namen en beschrijvingen van alle diensten. We besluiten dat dit allemaal kan worden uitgeschakeld zonder de toestand van het systeem te beïnvloeden.(Specifiek advies over de wenselijkheid van het uitschakelen van een bepaalde dienst is gemakkelijk te vinden op internet). We stoppen de geselecteerde services (dubbelklik op de geselecteerde service "Opstarttype -> Uitgeschakeld" en klik op de knop "Stoppen")

Stap 6

Schakel ongebruikte opstartitems uit. Ga eerst naar "Start -> Alle programma's -> Opstarten" en verwijder daar alle ongebruikte snelkoppelingen. Voer vervolgens het standaard opstartconfiguratieprogramma van het systeem uit: "Start -> Uitvoeren" en schrijf "msconfig" in de regel, ga naar het tabblad "Opstarten" en schakel alle ongebruikte programma's uit. (U kunt gemakkelijk specifiek advies vinden over de wenselijkheid van het uitschakelen van een bepaald programma tijdens het opstarten op internet door de naam van het programma in een zoekmachine te typen)

Stap 7

Schakel visuele effecten uit.

Voor Windows XP: "Klik met de rechtermuisknop op Deze computer -> Eigenschappen -> Geavanceerd -> Prestaties -> Opties -> Visuele effecten".

Voor Windows 7: "Klik met de rechtermuisknop op" Computer "-> Eigenschappen -> Geavanceerde instellingen -> Prestaties -> Opties -> Visuele effecten".

Schakel in het geopende venster het item "Beste prestaties leveren" -> OK

Stap 8

Schakel ongebruikte apparaten uit.

Voor Windows XP: "Klik met de rechtermuisknop op Deze computer -> Eigenschappen -> Hardware -> Apparaatbeheer".

Voor Windows 7: "Start -> Configuratiescherm -> Hardware en geluiden -> Apparaatbeheer"

Schakel in het geopende venster ongebruikte apparaten uit (klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde item -> "Uitschakelen")

U kunt ongebruikte camera, netwerkkaart, IEEE 1394-controller, COM- en LPT-poorten, enz. loskoppelen. In dat geval kan het uitgeschakelde apparaat indien nodig altijd worden "geactiveerd"

Stap 9

We reinigen de computer van virussen met een antivirusprogramma met up-to-date antivirusdatabases. U kunt zowel permanent geïnstalleerde antivirusprogramma's gebruiken als gratis "eenmalige" programma's voor actueel scannen, zoals CureIT van Dr. Web,

Populair per onderwerp