Verborgen Mappen En Bestanden Openen

Inhoudsopgave:

Verborgen Mappen En Bestanden Openen
Verborgen Mappen En Bestanden Openen

Video: Verborgen Mappen En Bestanden Openen

Video: Verborgen Mappen En Bestanden Openen
Video: Windows 10 - openen van verborgen bestanden en mappen 2024, Mei
Anonim

De verbergfunctie beschermt bestanden en mappen tegen nieuwsgierige blikken en beschermt ze ook tegen per ongeluk verwijderen. Als deze bestanden en mappen moeten worden bewerkt, gekopieerd of verwijderd, kunnen ze worden geopend. Dit gebeurt als volgt.

Verborgen mappen en bestanden openen
Verborgen mappen en bestanden openen

instructies:

Stap 1

Open het startmenu en ga naar het Configuratiescherm van Windows. Dubbelklik op het pictogram "Mapopties". Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Weergave", dat de weergave van mappen regelt. Zoek in de lijst de regel "Verborgen bestanden en mappen" en vink het vakje aan naast de opdracht "Verborgen bestanden en mappen weergeven" eronder. Klik daarna op de knop "Toepassen" en sluit het dialoogvenster door op de knop "OK" te klikken. Nu verschijnen verborgen bestanden en mappen in Windows, maar ze zullen semi-transparant lijken. Om ze volledig te openen, is het noodzakelijk om enkele attributen van deze bestanden te wijzigen.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op een verborgen bestand of map waarvan u de kenmerken wilt wijzigen. Selecteer in het contextmenu dat wordt geopend het item "Eigenschappen". Schakel in het dialoogvenster Eigenschappen onder Kenmerken het selectievakje naast Verborgen uit. Dit bestand is nu open en openbaar beschikbaar. Als deze actie werd uitgevoerd met een map, zal het systeem ook aanbieden om de kenmerken van bestanden die aan de map zijn gekoppeld te wijzigen, aangezien wanneer de map is verborgen, de bestanden samen met de map kunnen worden verborgen (of ze kunnen open blijven). Selecteer de gewenste actie voor de mapbestanden.

Stap 3

U kunt ook verborgen items openen met bestandsbeheerders die onder Windows werken, in het bijzonder Total Commander. Om verborgen bestanden en mappen te bekijken, klikt u op de knop "Verborgen items" in de bovenste werkbalk van het programma.

Aanbevolen: