Verborgen Bestanden En Mappen Bekijken

Inhoudsopgave:

Verborgen Bestanden En Mappen Bekijken
Verborgen Bestanden En Mappen Bekijken

Video: Verborgen Bestanden En Mappen Bekijken

Video: Verborgen Bestanden En Mappen Bekijken
Video: Verborgen bestanden en mappen weergeven op Windows 10 2024, Mei
Anonim

Windows is standaard zo geconfigureerd dat sommige servicebestanden niet zichtbaar zijn voor de gebruiker. Het besturingssysteem bepaalt aan de hand van de bestandsextensie welke bestanden aan de gebruiker getoond kunnen worden. Bovendien wordt de inhoud van sommige mappen helemaal niet weergegeven, ongeacht het type bestanden dat ze opslaan. In de OS-instellingen kunt u deze buitensporige systeem-stealth uitschakelen.

Verborgen bestanden en mappen bekijken
Verborgen bestanden en mappen bekijken

instructies:

Stap 1

Als u Windows XP gebruikt, kunt u bijvoorbeeld via de standaard Windows-bestandsbeheerder - Verkenner naar de gewenste instelling gaan. Open het door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad te klikken en "Verkenner" te selecteren in het pop-upcontextmenu, of dubbelklik eenvoudig op deze snelkoppeling. Als het pictogram "Deze computer" niet op het bureaublad staat, kunt u de sneltoetsen "WIN" + "E" gebruiken die aan deze bewerking zijn toegewezen.

Stap 2

Klik op Mapopties om het gedeelte Extra van het Verkenner-menu uit te vouwen. Dit opent een apart venster met instellingen, waarin u naar het tabblad "Beeld" moet gaan. Zoek in de lijst onder het label "Geavanceerde opties" het item "Beveiligde systeembestanden verbergen (aanbevolen)" en schakel het selectievakje in deze regel uit. Zoek in dezelfde lijst het opschrift "Verborgen bestanden en mappen weergeven" en plaats er een vinkje voor. Klik op de knop "OK" en de wijzigingen in de instellingen worden opgeslagen.

Stap 3

Als u Windows 7 gebruikt, dubbelklik dan op de snelkoppeling "Deze computer", klik op de link "Organiseren" en selecteer "Mapopties" in het vervolgkeuzemenu. Als gevolg hiervan wordt een venster met OS-catalogusinstellingen geopend. Het is ook toegankelijk via het "Configuratiescherm". Om dit te doen, moet u het starten via het hoofdmenu op de knop "Start" en vervolgens op de link "Vormgeving en personalisatie" klikken. Op de pagina die wordt geopend, moet u het gedeelte "Mapopties" vinden en op de link "Verborgen bestanden en mappen weergeven" klikken.

Stap 4

Selecteer het tabblad "Weergave" in het geopende venster en zoek vervolgens in de lijst "Geavanceerde opties" de regel "Verborgen bestanden en mappen". Vink het vakje aan naast Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven. U kunt dan alle bestanden bekijken.

Aanbevolen: