Verborgen Bestanden En Mappen Bekijken In Windows XP

Inhoudsopgave:

Verborgen Bestanden En Mappen Bekijken In Windows XP
Verborgen Bestanden En Mappen Bekijken In Windows XP

Video: Verborgen Bestanden En Mappen Bekijken In Windows XP

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Verborgen bestanden en mappen weergeven op Windows 10 2023, Februari
Anonim

Verborgen bestanden en verborgen mappen onder standaardinstellingen van het Windows-besturingssysteem worden niet weergegeven op harde schijven en aangesloten opslagmedia. Om toegang te krijgen, moet u ze zichtbaar maken.

Verborgen map tonen
Verborgen map tonen

Waar zijn verborgen bestanden en mappen voor?

De meest voorkomende verborgen bestanden zijn systeembestanden en mappen. Het besturingssysteem verbergt dergelijke bestanden om veiligheidsredenen, omdat de gebruiker door nalatigheid of onwetendheid alle bestanden kan verwijderen of wijzigen die nodig zijn voor de normale werking van het systeem als geheel, wat ernstige gevolgen kan hebben: van fouten tot volledige systeem crash. Door bestanden te verbergen, beschermt Windows zichzelf tegen de verleiding van de gebruiker.

Sommige toepassingen en programma's verbergen soms om dezelfde reden hun bestanden voor gebruikers. Ze verbergen hun eigen bestanden en mappen en de gebruikers zelf wanneer ze niet willen dat iemand deze gegevens vindt.

Een verborgen bestand ziet er anders uit dan een gewoon bestand. Wanneer de weergave van verborgen bestanden en mappen is ingeschakeld in het systeem, kunt u zien dat de pictogrammen van verborgen mappen of de namen van verborgen bestanden er semi-transparant uitzien.

Verborgen bestanden en mappen bekijken in Windows XP

U kunt verborgen bestanden en mappen op twee manieren weergeven - via het "Configuratiescherm" of via "Windows Verkenner".

1. Weergave via het "Configuratiescherm". U dient naar het "Configuratiescherm" te gaan, dit gaat via het standaard "Start" menu: "Start" - "Configuratiescherm". Klik in het geopende venster in het bovenste menu op het item "Service", klik in het vervolgkeuzemenu op "Mapopties". Het eigenschappenvenster wordt geopend, waarin u het tabblad "Beeld" moet selecteren. Selecteer op dit tabblad in het venster met aanvullende parameters het item "Verborgen bestanden en mappen" en plaats een vinkje voor "Verborgen bestanden en mappen weergeven". Wijzigingen opslaan - klik op "Toepassen" en "Ok".

2. Weergave via "Windows Verkenner". We gaan naar Verkenner: dubbelklik om het item "Deze computer" te openen, of druk tegelijkertijd op de toetsen Win en E. Selecteer in het bovenste verkennermenu "Service" en ga verder naar analogie met het eerste item: selecteer "Mapopties ", dan "Bekijken", zoek naar het item "Verborgen bestanden en mappen", klik op "Verborgen bestanden en mappen weergeven", "Toepassen", "Ok".

Na de uitgevoerde manipulaties worden de tot nu toe verborgen bestanden en mappen zichtbaar voor de gebruiker en kunt u ermee werken op dezelfde manier als met gewone bestanden. Er is echter een manier om met verborgen bestanden en mappen te werken zonder ze zichtbaar te maken op het systeem. Ze kunnen worden gezocht en geopend met elke bestandsbeheerder, bijvoorbeeld met de populaire Total Commander.

Open hiervoor de bestandsbeheerder, selecteer het item "Configuratie", klik op het gedeelte "Instellingen". Er wordt een tweedelig instellingenvenster geopend. Zoek in het linkerdeel van het venster naar het item "Panelinhoud". Door erop te klikken, zien we aan de rechterkant van het venster een lijst met opties, waaronder we zoeken naar "Bestanden weergeven" en een vinkje plaatsen voor "Verborgen / systeembestanden weergeven", klik vervolgens op "Toepassen" en "OK".

Populair per onderwerp