Hoe De Toegang Tot Verborgen Bestanden En Mappen Openen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Toegang Tot Verborgen Bestanden En Mappen Openen?
Hoe De Toegang Tot Verborgen Bestanden En Mappen Openen?

Video: Hoe De Toegang Tot Verborgen Bestanden En Mappen Openen?

Video: Hoe De Toegang Tot Verborgen Bestanden En Mappen Openen?
Video: Verborgen bestanden en mappen weergeven op Windows 10 2024, Mei
Anonim

Gebruikers van pc's moeten mogelijk verborgen mappen en bestanden openen. Bijvoorbeeld als er een virus in zo'n map zit. Ze kunnen zichtbaar worden gemaakt, maar op elk besturingssysteem anders.

Hoe de toegang tot verborgen bestanden en mappen openen?
Hoe de toegang tot verborgen bestanden en mappen openen?

Verborgen mappen en bestanden zijn mappen die de gebruiker waarschijnlijk niet nodig heeft (alleen in sommige gevallen). Natuurlijk, als het nodig is om ze zichtbaar te maken, dan is het heel goed mogelijk om dit te doen en zonder specifieke problemen. Meestal zijn verborgen mappen systeembestanden die automatisch worden verborgen door het besturingssysteem van de gebruiker. Hierin wordt ook aparte informatie vastgelegd, net als in andere mappen, alleen merkt de gebruiker daar niets van. In dergelijke verborgen bestanden en mappen kan een virus zelfs "vestigen".

De gebruiker kan zelfstandig enkele bestanden of mappen verbergen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en het selectievakje "Verborgen" in de kenmerken ervan aan te vinken.

Wat betreft het openen van onzichtbare mappen en bestanden, het zal meer tijd kosten om dit te doen. De gebruiker moet het item "Mapopties" vinden.

Zichtbaarheid van bestanden en mappen in Windows XP en Vista

In het Windows XP-besturingssysteem, om verborgen bestanden en mappen te openen, moet u naar het menu "Start" gaan en vervolgens het "Configuratiescherm" openen (u kunt gewoon elke map openen). Ga naar het tabblad "Extra" en selecteer "Mapopties". Nadat een nieuw venster is geopend, gaat u naar het tabblad "Beeld". In de tabel "Aanvullende parameters" moet u de regel "Verborgen bestanden en mappen weergeven" vinden en deze aanvinken.

Wat betreft Windows Vista, dan moet je hier ook naar het "Configuratiescherm" gaan en naar de klassieke vorm gaan. Zoek het item "Mapopties". Nadat een nieuw venster verschijnt, moet u op het tabblad "Bekijken" klikken en "Verborgen bestanden en mappen weergeven" selecteren.

Zichtbaarheid van bestanden en mappen in Windows 7 en 8

Op Windows 7 duurt deze procedure iets langer. De eerste stappen zijn absoluut gelijk aan de vorige (Startmenu, Configuratiescherm). In het "Configuratiescherm" moet u de weergavemodus wijzigen. Om dit te doen, moet u de regel "Parameters" vinden, die zich in de rechterbovenhoek van het actieve venster bevindt, en vervolgens het item "Kleine pictogrammen" selecteren. Nadat het "Configuratiescherm" een nieuw uiterlijk heeft gekregen, moet u het item "Mapopties" vinden en naar het tabblad "Beeld" gaan. Selecteer het item "Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven".

In Windows 8 moet u een willekeurige map openen. Klik in de rechterbovenhoek van het venster op de pijl, waarna een extra paneel wordt geopend. Vink op het tabblad "Weergave" het vakje aan naast de regel "Verborgen items".

Aanbevolen: