Verborgen Bestanden En Mappen Verwijderen

Inhoudsopgave:

Verborgen Bestanden En Mappen Verwijderen
Verborgen Bestanden En Mappen Verwijderen

Video: Verborgen Bestanden En Mappen Verwijderen

Video: Verborgen Bestanden En Mappen Verwijderen
Video: Verborgen bestanden en mappen weergeven op Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het verwijderen van verborgen mappen en bestanden van uw computer is hetzelfde als het verwijderen van gewone mappen, behalve dat u ervoor moet zorgen dat ze kunnen worden weergegeven in de Windows-instellingen.

Verborgen bestanden en mappen verwijderen
Verborgen bestanden en mappen verwijderen

instructies:

Stap 1

Open het Configuratiescherm en selecteer het menu-item "Mapopties". Ga in het venster dat verschijnt naar het tweede tabblad Instellingen, dat "Bekijken" wordt genoemd. Scroll naar het einde van de lijst en vink in een van de laatste posities het vakje "Toon verborgen mappen en bestanden" aan.

Stap 2

Vink hier het vakje "Verborgen systeemmappen weergeven" aan. Hiermee kunt u systeemmappen invoeren die voor gebruikers verborgen zijn om de gegevens erin te behouden. Als u niet over voldoende vaardigheden beschikt om ermee te werken, schakel ze dan niet in om ze in het systeem weer te geven.

Stap 3

Pas uw wijzigingen toe en sla ze op. Hier kunt u ook andere parameters voor de mappen van uw besturingssysteem wijzigen, bijvoorbeeld de zichtbaarheid van bestandsextensies aanpassen, de instellingen voor mapminiaturen wijzigen en vele andere. Het aangrenzende tabblad is verantwoordelijk voor het koppelen van bestanden met verschillende extensies aan applicaties, waarna elk geregistreerd bestandstype op verzoek van de gebruiker kan worden geopend door een speciaal hiervoor gedefinieerd programma. Hier kunt u ook andere parameters configureren met betrekking tot het uiterlijk van mappen en bestanden in het besturingssysteem. Houd er rekening mee dat wijzigingen alleen beschikbaar zijn voor de huidige Windows-gebruiker.

Stap 4

Ga naar de map die verborgen mappen en bestanden bevat die u moet verwijderen. Selecteer ze met de muisknop en verwijder ze op de gebruikelijke manier, bijvoorbeeld door op de Delete-toets te drukken, of Shift + Delete, als u ze permanent wilt verwijderen zonder de mogelijkheid om ze uit de prullenbak te herstellen. Als sommige van de verborgen elementen niet kunnen worden verwijderd, schakelt u het kenmerk "Alleen-lezen" in de eigenschappen ervan uit.

Stap 5

Als u verborgen bestanden of mappen zichtbaar wilt maken, selecteert u ze en klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu. Schakel het kenmerk Verborgen uit. Pas uw wijzigingen toe en sla ze op.

Aanbevolen: