Een Wachtwoord Instellen Op Een Lokale Schijf

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Instellen Op Een Lokale Schijf
Een Wachtwoord Instellen Op Een Lokale Schijf

Video: Een Wachtwoord Instellen Op Een Lokale Schijf

Video: Een Wachtwoord Instellen Op Een Lokale Schijf
Video: Hoe zet je gemakkelijk een wachtwoord op een mapje? 2024, Mei
Anonim

U kunt wachtwoordbeveiliging bieden voor uw lokale harde schijf met behulp van de speciale DriveCrypt Plus Pack-toepassing. Een van de extra voordelen van dit programma is de mogelijkheid om een vals besturingssysteem te maken.

Een wachtwoord instellen op een lokale schijf
Een wachtwoord instellen op een lokale schijf

instructies:

Stap 1

Download en installeer het DriveCrypt Plus Pack, een speciale toepassing voor lokale wachtwoordbeveiliging voor de harde schijf op uw computer. De installatie van het programma is standaard en komt neer op het volgen van de aanwijzingen van de wizard. De laatste stap in de installatie zou moeten zijn om uw computer opnieuw op te starten.

Stap 2

Maak een sleutelarchief in het hoofdvenster van het programma en specificeer de gewenste manier om ze op te slaan: in een bestand, in een afbeelding, in een audiobestand. Specificeer de map voor het opslaan van de sleutels in het volgende venster van de wizard en voer de gewenste waarden in voor de master (master) en gebruikerswachtwoorden in de overeenkomstige velden van het volgende dialoogvenster.

Stap 3

Gebruik de knop Schijven in het hoofdvenster van het programma en geef het opstartvolume of de partitie op. Bevestig uw keuze door op de Bootauth-knop te klikken en definieer in het volgende venster welk wachtwoord kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot de geselecteerde schijf. Specificeer het pad naar het nieuwe opstartitem en kies hoe u het wachtwoordbeveiligingsscherm wilt weergeven. Om er zeker van te zijn dat de beveiliging correct is geïnstalleerd, start u het systeem opnieuw op.

Stap 4

Voer het door u gekozen wachtwoord in wanneer u inlogt en keer terug naar het hoofdvenster van de DriveCrypt Plus Pack-toepassing. Geef in de lijst de lokale harde schijf op waarvoor u een wachtwoord wilt instellen. Gebruik de knop Coderen om het volgende dialoogvenster van de tool Encryption Wizard te openen. Geef de vereiste sleutel op door deze te selecteren in de eerder gemaakte opslag. Wacht tot het coderingsproces is voltooid. Afhankelijk van de grootte van het geselecteerde volume, kan deze procedure tot enkele uren duren. Daarna is het alleen mogelijk om de schijf te laden als het juiste wachtwoord is ingevoerd.

Stap 5

Als u wilt, kunt u ook het alternatieve programma Disk Password Protection gebruiken, dat compatibel is met Windows 98, 2000, XP en Vista, om uw lokale harde schijf met een wachtwoord te beveiligen. De functionaliteit van het programma is bijna identiek aan die van de vorige applicatie.

Aanbevolen: