Een Wachtwoord Op Een Lokale Schijf Zetten

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Op Een Lokale Schijf Zetten
Een Wachtwoord Op Een Lokale Schijf Zetten

Video: Een Wachtwoord Op Een Lokale Schijf Zetten

Video: Een Wachtwoord Op Een Lokale Schijf Zetten
Video: Hoe zet je gemakkelijk een wachtwoord op een mapje? 2024, Mei
Anonim

Soms wordt het nodig om informatie op een lokale schijf te beschermen tegen buitenstaanders. Op deze manier kan geen van de gezinsleden de bestanden bekijken. Bescherming kan worden ingesteld op een map, bestand, lokale schijf. Op dit moment zijn er veel programma's op internet om deze taak te volbrengen. Dit kan allemaal met True Crypt. Het programma is gemakkelijk te gebruiken en heeft een intuïtieve interface.

Een wachtwoord op een lokale schijf zetten
Een wachtwoord op een lokale schijf zetten

Noodzakelijk

Personal computer, True Crypt-programma

instructies:

Stap 1

Download en installeer het op uw computer. Als True Crypt in het archief staat, pak het dan uit. Voer het programma uit. Wanneer de "Create Encrypted Disks Wizard" verschijnt, gooit u deze weg. Sluit het programma. Door deze stap kan True Crypt met u communiceren in uw eigen taal.

Stap 2

Het programma kan worden gestart vanuit het menu Start. Selecteer "Menu" in het geopende programma. De map "Volumes" zou moeten verschijnen. Klik op Nieuw volume maken. U moet het type volume selecteren. Maak eerst een normaal volume en maak er vervolgens een verborgen volume in. Klik na het selecteren van het volume op "Volgende". Selecteer het bestand waarin uw versleutelde schijf wordt opgeslagen. Selecteer opnieuw "Volgende".

Stap 3

U kunt een encryptie-algoritme kiezen, maar het is beter om AES te verlaten. Selecteer de grootte van uw schijf. Kies een wachtwoord, voer het in en probeer het opnieuw. Onthoud de gemaakte combinatie. Klik op de knop "Uitvoeren". Terwijl de indicator naar het einde beweegt, klikt u met de muis en drukt u op de toetsenbordtoetsen. Alles is klaar. Om uw schijf in te voeren, selecteert u "schijfkopie". Vervolgens "Monteren". Voer uw wachtwoord in. De schijf komt beschikbaar.

Stap 4

Er is een hulpprogramma dat snel codering uitvoert. Dit is AxCrypt. Het is heel simpel. Download AxCrypt naar uw computer. Wanneer u een schijf, bestand of map moet versleutelen, klikt u met de rechtermuisknop op het vereiste bestand. Er verschijnt een venster. Hier kunt u de gewenste functie selecteren. De enige moeilijkheid is dat de interface in het Engels is. Er is geen Russische versie. Voor versleuteling, selecteer "Versleutelen", voor ontsleuteling - Ontsleutelen. Om uw wachtwoord in te voeren, drukt u op Wachtwoordzin invoeren om te bevestigen - Wachtwoordzin verifiëren. Een dergelijk programma neemt niet veel schijfruimte in beslag en vereist geen extra installatie.

Aanbevolen: