Een Wachtwoord Instellen Voor Een Excel-bestand

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Instellen Voor Een Excel-bestand
Een Wachtwoord Instellen Voor Een Excel-bestand

Video: Een Wachtwoord Instellen Voor Een Excel-bestand

Video: Een Wachtwoord Instellen Voor Een Excel-bestand
Video: Bestanden beveiligen met een wachtwoord 2024, April
Anonim

Microsoft Excel is een van de programma's in de Microsoft Office-suite. Met Excel kunt u tabellen van verschillende complexiteit maken met behulp van formules en aangepast ontwerp. De meest populaire edities zijn Excel 2003, 2007 en 2010. Ze ondersteunen allemaal het instellen van een wachtwoord.

Een wachtwoord instellen voor een Excel-bestand
Een wachtwoord instellen voor een Excel-bestand

instructies:

Stap 1

Zoals bij elk document dat in Microsoft Office is gemaakt, of het nu Access of Word is, ondersteunen Excel-bestanden (*.xls-indeling) ook het instellen van een wachtwoord. Nadat u klaar bent met het document, klikt u op de knop "Bestand" in het bovenste bedieningsmenu van Microsoft Excel. In het vervolgkeuzemenu "Bestand" ziet u het item "Opslaan als". Klik er één keer op met de linkermuisknop. Zoek in het venster dat verschijnt om het document op te slaan, naast de knop "Opslaan", het vervolgkeuzemenu "Service", klik op het omgekeerde driehoekje en het item "Algemene opties" dat verschijnt.

Stap 2

Er verschijnt een klein venster "Algemene parameters" op het scherm. Daarin moet u een wachtwoord opgeven om een document te openen en/of een wachtwoord om een document te wijzigen. Hier kunt u ook het vakje "Alleen-lezen aanbevelen" aanvinken, zodat de Excel-werkbalk standaard is uitgeschakeld. Als u alleen een wachtwoord instelt om het document te openen, moet u elke keer dat u uw spreadsheet opent een wachtwoord invoeren en elke gebruiker die het wachtwoord kent, kan gegevens in tabellen bewerken en nieuwe arrays maken. Bij het instellen van een wachtwoord voor het wijzigen van een document, zal het bestand zoals gewoonlijk worden geopend, zonder dat er om wachtwoorden wordt gevraagd, maar na het invoeren van nieuwe gegevens in de tabel Als u het document probeert op te slaan, moet u een wachtwoord invoeren. Het instellen van beide wachtwoorden vereist dubbele invoer bij het openen en sluiten van een document. Bovendien kunnen de wachtwoorden voor het openen en bewerken van een Excel-bestand niet samenvallen.

Stap 3

Nadat het wachtwoord of wachtwoordpaar is ingevoerd, klikt u op de knop "OK" in het venster "Algemene instellingen", voert u vervolgens de documentnaam in het verkennervenster in en klikt u op "Opslaan".

Aanbevolen: