Gegevens Van De Ene Tabel Naar De Andere Overbrengen

Inhoudsopgave:

Gegevens Van De Ene Tabel Naar De Andere Overbrengen
Gegevens Van De Ene Tabel Naar De Andere Overbrengen

Video: Gegevens Van De Ene Tabel Naar De Andere Overbrengen

Video: Gegevens Van De Ene Tabel Naar De Andere Overbrengen
Video: Excel gegevens overbrengen naar etiketten in een Word bestand 2024, Mei
Anonim

Om gegevens van de ene MySQL DBMS-tabel naar de andere, dezelfde tabel, over te brengen, is het handig om de PhpMyAdmin-toepassing te gebruiken, die gratis wordt verspreid, een eenvoudige interface heeft en u in staat stelt de nodige bewerkingen uit te voeren, zelfs zonder de SQL-taal te kennen. Alle manipulaties worden uitgevoerd in het browservenster. Vrijwel alle hostingproviders bieden deze applicatie aan hun klanten aan.

Gegevens van de ene tabel naar de andere overbrengen
Gegevens van de ene tabel naar de andere overbrengen

instructies:

Stap 1

Gebruik de functie gegevens exporteren als de tabel waarin u de gegevens wilt plaatsen niet op dezelfde server staat als de oorspronkelijke tabel. Klik hiervoor op de link naar de brontabel in het linkerframe en klik in de pagina die in het rechterframe is geladen op de link "Exporteren" in het menu. Zoek in het formulier dat de applicatie dan toont het gedeelte "Structuur" en schakel het selectievakje naast dit label uit. Op deze manier annuleert u de export van gegevens over de tabelstructuur - u hebt deze niet nodig, omdat wordt aangenomen dat er al een tabel op een andere server met dezelfde structuur en naam bestaat. Als deze tabel nog moet worden aangemaakt, laat dan een vinkje achter in dit veld. De rest van de instellingen kunt u ongewijzigd laten en op "OK" klikken. PhpMyAdmin zal een set geëxporteerde SQL-query's uitvoeren in een tekstvak met meerdere regels op de volgende pagina.

Stap 2

Log in op de PhpMyAdmin-toepassing die is geplaatst op de server die de doeltabel bevat - dit moet worden gedaan in een ander tabblad (of een ander venster) van de browser, waarbij de pagina met de geëxporteerde SQL-instructies voor gegevens open blijft. Navigeer naar de gewenste database en klik op het tabblad SQL in het rechterframemenu. Schakel vervolgens naar de open pagina met de gegevens van de brontabel, kopieer ze, ga terug, plak de gekopieerde instructies in het invoerveld van de SQL-query en klik op de knop "OK". De applicatie stuurt verzoeken naar de server en de gegevens worden aan de tabel toegevoegd.

Stap 3

Als u informatie uit de brontabel wilt toevoegen aan een tabel op dezelfde server, klik dan op de link naar de brontabel in het linkerframe en klik op het tabblad "Bewerkingen" in het menu van het rechterframe. Zoek de sectie met de naam "Tabel kopiëren naar" en selecteer de naam van de database waarin de doeltabel zich bevindt in de vervolgkeuzelijst. Rechts van de vervolgkeuzelijst bevindt zich een veld waarin u de naam van de tabel moet opgeven. Als deze tabel al bestaat en er gegevens moeten worden toegevoegd aan de rijen die er al in staan, vink dan het vakje "Alleen gegevens" aan. Als de tabel nog moet worden gemaakt of in de bestaande tabel, moeten alle rijen worden vervangen door de gekopieerde gegevens, vink dan de vakjes "Structuur en gegevens" en DROP TABLE aan. Klik vervolgens op de knop "OK" en de toepassing voert de bewerking uit.

Aanbevolen: