Hoe De Microfoondriver In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Microfoondriver In Te Stellen
Hoe De Microfoondriver In Te Stellen

Video: Hoe De Microfoondriver In Te Stellen

Video: Hoe De Microfoondriver In Te Stellen
Video: Fix Microphone Not Working on Windows 10 2024, Mei
Anonim

Microfoons worden op de computer aangesloten via een poort op de geluidskaart. Om het apparaat goed te laten werken, moet u eerst het stuurprogramma voor de geluidskaart installeren en configureren. Met behulp van het bedieningspaneel van de bestuurder kunt u instellingen configureren voor audio-opname via een extern apparaat.

Hoe de microfoondriver in te stellen
Hoe de microfoondriver in te stellen

instructies:

Stap 1

Ga naar de officiële website van uw geluidskaartfabrikant. De meeste gangbare moderne computers zijn uitgerust met Realtek-adapters. U kunt het exacte model van het bord vinden door te kijken naar de lijst met apparaten die op uw computer zijn geïnstalleerd. Deze lijst wordt verstrekt bij aankoop.

Stap 2

U kunt ook de cd gebruiken die bij uw computer is geleverd om het stuurprogramma te installeren. Meestal bevat deze schijf de software die nodig is voor de installatie, inclusief stuurprogramma's voor uw geluidskaart.

Stap 3

Volg na het downloaden van het installatiepakket de instructies op het scherm om het te installeren. Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen toe te passen.

Stap 4

Installeer de microfoonstekker in de juiste connector op uw geluidskaart, die zich meestal aan de achterkant van de behuizing bevindt. Voor laptops kan aan de zijkant van het toestel een externe microfoon worden aangesloten. In overeenstemming met OEM-normen zijn de microfoonaansluitingen gemarkeerd met een roze rand rond de gewenste sleuf.

Stap 5

U ziet een venster voor het configureren van stuurprogrammaparameters. Selecteer in het programmavenster de microfoon en vervolgens de achterste ingang waar deze is geïnstalleerd. Pas in de weergegeven lijst met opties de gewenste parameters aan, sla de wijzigingen op en sluit de microfoon opnieuw aan.

Stap 6

Sommige audio-opnameparameters kunnen rechtstreeks in het systeem zelf worden geconfigureerd. Open Start - Configuratiescherm - Hardware en geluiden - Geluid. Ga naar het opnametabblad, waar u met de linkermuisknop de microfoon selecteert die op de computer is aangesloten. Klik op "Eigenschappen" en pas de opties in het venster naar wens aan. Het instellen van het stuurprogramma is voltooid.

Stap 7

Om de kwaliteit van de geluidsopname te testen, kunt u het menu "Geluidsrecorder" "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" gebruiken. Neem uw stem op en luister naar het resultaat met de knoppen in het hulpprogrammavenster. Als u denkt dat de microfoon niet correct is geconfigureerd, gaat u terug naar de instellingen van het stuurprogramma en wijzigt u de parameters die u nodig hebt.

Aanbevolen: